Peki taraftarın heyecanla beklediği Beşiktaş – Antalyaspor maçı için istatistikler ne diyor?

Kritik mücadele öncesi iki takımın son durumunu ve öne çıkan özelliklerini sizler için derledik.

ZİRVE MÜCADELESİ

26 haftanın geride kaldığı Süper Lig’de Beşiktaş 44 puanla 5.sırada yer alıyor. maç eksiği ile liderin 12 puan gerisinde olan siyah beyazlılar kritik son 8 haftada puan farkını azaltmanın peşinde. Beşiktaş’ın 13 galibiyeti 5 beraberliği ve 8 mağlubiyeti var. Siyah beyazlılarda hesap sekizde sekiz yapıp zirve takibini sürdürmek.

TAMER TUNA İLE ÇIKIŞTA

Süper Lig'in ikinci yarısına teknik direktör Tamer Tuna yönetiminde başlayan ve sergilediği başarılı performansla çıkışa geçen kırmızı-beyazlılar, son 8 maçında yenilgi yüzü görmezken, puanını 30'a yükseltip, düşme hattından 11. sıraya çıktı. Halen düşme hattından kurtulamayan Antalyaspor, Beşiktaş karşısında en az 1 puan almanın hesaplarını yapacak

Antalyaspor’un 7 galibiyeti 9 beraberliği ve 10 mağlubiyeti var.

ANTALYASPOR’UN DIŞ SAHA PERFORMANSI

Kırmızı beyazlı ekibin dış saha performansında öne çıkan bir istatistik yok. Antalyaspor’un deplasman maçlarına baktığımızda oldığı sonuçlar her ihtimale açık görünüyor öyle ki kırmızı beyazlılar şimdiye kadar deplasmanda 4 galibiyet 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet almış durumda.

BJK İÇ SAHADA YENİLMİYOR

Siyah beyazlılar iç sahada oynadığı 13 maçta 2 mağlup oldu. Bu mağlubiyetlerinden birini ligin 15. haftasında o dönem Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Malatyaspor’a karşı alan Beşiktaş 18 haftada oynadığı Sivasspor’a da 2-1 yenildi.

ANTALYASPOR RAKİBE BIRAKIYOR

Beşiktaş, Süper Lig’de topa en fazla sahip olan takımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Siyah Beyazlılar şimdiye kadar yüzde 58’lik bir ortalama yakaladı.

Antalyaspor ise rakibine oranla topa daha az sahip oluyor.  Akdeniz ekibi  Süper Lig'de geride kalan haftalarda yüzde 47.5’lik bir ortalama tutturdu.

KİLİT PASLARA DİKKAT

Beşiktaş maç başına 543 pasla ligin en çok pas yapan takımı, siyah beyazlı ekip bu pasların 458’inde başarı sağlayarak yüzde 84’lük bir ortalamayla oynuyor. Alanyaspor ise 385 pasla ligin az pas yapan takımlarından, Akdeniz ekibinde 300 pas yerini buluyor. Başarı ortalaması ise yüzde 78 ile ligin alt sıralarında. Ancak az pas yapan bir takım olmasına rağmen Alanyaspor verdiği kilit paslarla Beşiktaş kadar dikkat çekiyor, her iki takımda maç başına ortalama 10-11 kilit pas vererek fark yaratmaya çalışıyor.

BEŞİKTAŞ OFSAYTA DÜŞÜYOR

Beşiktaş, Süper Lig’de en fazla ofsayta düşen takım durumunda. Özellikle iç saha istatistiğine baktığımızda maç başına 3 gol pozisyonuna ofsayt bayrağı kalkıyor. Şimdiye kadar 73 kere ofsayta düşen siyah beyazlılarda bu rakam iç sahada 39.

ANTALYASPOR’DA ŞUTLAR CEZA SAHASI DIŞINDAN

Kara kartal'ın bugünkü rakibinin en önemli özelliklerinden birisi pozisyona rahat girebilmesi. Maç başı 14 şut atan Antalyaspor’un dikkat çeken bir diğer özelliği ceza sahası dışından çok fazla şut deniyor olması. Ceza sahası dışından maç başına 6 şut çeken Antalyaspor’un isabet oranı ise 4. Beşiktaş kalede Karius’un görev yaptığı maçlarda ceza sahası dışından gelen şutları engelleme konusunda başarısız bir performans sergilemişti. Bu akşam görev yapacak genç kalecilerinde bu şutlara karşı dikkatli olması gerekiyor.

BEŞİKTAŞ DURAN TOPLARDA ETKİLİ

Kalesinde şimdiye kadar 43 gol gören Antalyaspor bu gollerin 28 tanesini açık oyundan, 3’ünü kontra ataktan, 3’ünü penaltıdan yedi, 7 gol ise duran toptan geldi. 2 golü kendi kalesine atan Akdeniz ekibi rakiplerine tehlikeli bölgelerde en çok serbest vuruş imkanı tanıyan takımlarından birisi. Beşiktaş attığı 40 golün 12’sini duran toplardan kaydetti. Beşiktaş bu maçta da kazanacağı duran toplardan etkili olabilir.

duhuliye.com ANALİZ HABER