Beşiktaş, Fransız ekibi Nice’te kiralık olarak forma giyen Elye Wahi ile ilgileniyor.
Ara Transfer döneminde yaptığı ciddi takviyelerle kadrosunu güçlendiren Beşiktaş, forvet mevkisi için de çalışmalarını sürdürüyor.
Beşiktaş'ta hedef Elye Wahi
Siyah-Beyazlı takım, Almanya Bundesliga'da Eintracht Frankfurt'ta bonservisi olan ve Nice'te kiralık olarak forma giyen Elye Wahi'yi gündemine aldı.

Nice'te 7 gol ve 2 asistle oynadı
Ocak ayında Alman ekibinin Nice'e kiraladığı 23 yaşındaki hücum oyuncusu, Fransa'da başarılı bir dönem geçiriyor. Fransız ekibiyle devrede 7 gol, 2 asistlik performans gösteren Wahi, yükselen formuyla dikkat çekti.
15 milyon Euro
Nice, yeniden kiralamak istese de Frankfurt, bonservisiyle satışını düşünüyor. Wahi için 15 milyon Euro üzerindeki teklifler değerlendirilecek.
Oyuncunun da öneriye açık olduğu ve Avrupa kupalarında yer alan bir takımda forma giymek istediği kaydedildi. Nice, Ligue 1'de 15. sırada bulunurken, 22 Mayıs'ta oynanacak Fransa Kupası finalinde Lens'i mağlup edemediği takdirde Avrupa'da yer alamayacak. Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı müzesine götürüp Avrupa Ligi'ne gitmeyi ve transfer pazarında elini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Piyasa değeri 12 milyon Euro
12 milyon Euro piyasa değeri bulunan Wahi, kariyerinde Montpellier, Lens, Marsilya, Nice ve Eintracht Frankfurt formaları giydi.
Forma giydiği takımlar
Fildişi Sahili forvetin Alman kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2030 yılına kadar devam ediyor. Ara transfer döneminde Galatasaray'la da ismi gündeme gelen Wahi, futbola Caen altyapısında başladı ve sırasıyla Montfermeil, Montpellier, Lens, Marsilya, E. Frankfurt ve Nice formalarını giydi. 23 yaşındaki oyuncu, Fildişi Sahili Milli Takımı'yla da 1 maça çıktı.
Haber kaynağı: Sabah
YORUMLAR (25)
Beşiktaş aradığı golcüyü tam aramıyorki bulsun, Hırvatistan Liginde Dynamo Zagreb,in Forveti Drena Beljo var Adam bu sene 30 Gole ulaştı, Beşiktaşın hemen bu oyuncuya teklif yapması lazım, Augsburgta oynarken çıkış yakaladı 2023,de Dynamo Zagrebe transfer oldu, 1,95 boyunda iri bir forvet Beşiktaşa çare olabilecek bir forvet Beşiktaş almazsa mutlaka bir Avrupa takımı alacak.
Patlama yapamayan oyuncu yaşı genç ama oh var iken bence gerek yok baba forvet al git psg den gonçalo ramosu kirala önemli nokta Beşiktaşta hala kanat yok cerny tek başına sağ kanat formsuz verimsiz babel tarzı oyuncu lazım
Elye Wahi geniş alan oyuncusu... Geriye yaslanan takımlarda oynayabilecek kapasitede bir santrafor.. Maç içinde de 1-0 da ancak oyuna dahil edilebilir. Bunu Mustafa da Semih de çok rahat yapar zaten... Beşiktaşın aradığı hatta şampiyonluğa oynayan büyük takımların aradığı santrafor tipi bu değil... 0-0 ve özellikle 0-1 i oynayabilecek kapalı savunmaları çözebilecek hava toplarında etkin bir santrafor aranıyor. Haber inandırıcı değil...
Bizim ihtiyacımız olan iki net kanat oyuncusu sen bu iki kanatı al kubilay kanatsızkuş bile gol kralı olur
Genç bir oyuncu. Tek eksiği tecrübe. Ben biraz EL BİLALe benzettim. Onun gibi Uzun boylu değil. Ama tıknazda değil. Çok daha ince yapılı, sırf kas adale yani. Topla çok hareketli bir oyuncu. Son vuruşları da iyi. Sağ ayağını çok iyi kullanıyor. Sol ayağı ile de vuruşlar yapıyor. Kafa vuruşları da iyi. Dediğim gibi tek eksiği biraz daha tecrübe ve neyi nerede yapacağını çok iyi bilmesi şeklinde özetlenebilir. Daha yolun başında, çok daha iyi olacaktır. Frankfurt sanırım o yüzden kiralıyor. SÜPER değil ama iyi bir santrafor.
@Hasan K. El Bilal 185 Wahi 184 bir cm var aralarında kalıpları farklı ama boyları aynı
Bu adamı beğenmeyenler olmuş ben tam tersini yazayım muhtemelen türkiye ye gelmez şuan gelirse amokachi ile aboubakar ın karışımı bir performans gösterir eğer bu bonservise geliyorsa kanat forvet olarak el bilal den önce düşünülmeli müthiş bir oyuncu... adama üç yılda 85 milyon verildi 23-24 sonu lens den alsak müthiş iş olurdu ama şuan gelirse de çok iyi performans ile iyi paralara gider... kontraatak oyuncusu falan değil dar alan becerisi hava topu fizik kalite herşey var... sakatlık geçmişi de yok alınabiliyorsa hemen almak lazım yazı bile beklemeden...
Forvete zor olabilir ama chelsea ve bayernde aradığınu bulamayan nicolas jackson için şartlar zorlanabilir ya da Arokodare ama Elye Wahi de iyi bir isim Shick çok iyi olur manchesterdab Zirkzee düzenli oynamak isteyecektir denenebilir
@KARTAL62 Kesinlikle .. Fikirlerimiz harfiyen aynı kardeşim..
yusuf sarı ve wahl demek ki kontra atak oynayacağız :) bir süper zeka da OH'a kazma demiş. valla bu taraftar hakediyor..
Dikine gidebilen, bitiriciliği iyi forvet. Bilal ve Oh kazması yerine böyle adamlar alacaktınız.
Abi her oyuncu için çöp yazmayalım Wahi savunma arkasına çok iyi ve hızlı koşular yapan bitiriviliğide olan bir forvet esas çıkışını Montpiller’de yaptı Nice takımında yine iyi ve Fildişi gibi Afrika’nın en iyi milli takımlarından birine çağrıldı ama bize uyarmı uymaz daha çok kontra ataklarda ve boş alanlarda etkili olur çünkü temaslı oyunlardan kaçınıyora
15-20 milyon verip idarelik santrafor almayı bırakın. P. David, Pedro (Flamengo) gibi santraforlara para yatırın
Önyargılı değilim isteyen istediğini giysin taksın uzatsın ama şu nikelaj kafalardan forvet olmuyor arkadaş örneğini çok gördük Abraham batsh veya ligde bize tekte vuruş yapan kafayı gömen temiz bitirici lazım oh diğer işleri yapıyor zaten
Nerede kısa boylu santrafor var onun peşinde bjk. Bu nasıl transfer . Bizde kısa boylu koreli santrafor var. Hava topunda başarılı pivot santrafor lazım. En kolay gol , adam geçmeye gerek kalmayan hava topudur. GS ve Trabzon, uzun boylu, hava toplarında etkili santraforları sayesinde galip geliyor. BJK son maçında, Karagümrük karşısında kafa golü atacak santrafor eksikliği açıkca görüldü. halen 1. 81mt boyundaki adama gitmek neden.
Vizyon bu işte, Orkun’a 30 veriyorsan forvete de bu rakamları veya fazlasını ayıracaksın. Tabi bu işi sergenle yapmayacaksın
forvete bak forvete masallah gol makinesi ama baskani adali hocasi sergen olan kulube bu adam bile fazla
Çok beklersiniz; Adam önce hocaya bakar hocamı diye.. Sonra kadroya bakar ve tabiiki gelmez.
Almayin bunu falan. Alacaksaniz 25 gol ve üzeri atacak adamlari alin. Forvet ve 7 gol atmis, geçin…
@Gec ... devre arasında gelmiş ve 18 maçta 9 gole katkı sağlamış , ligde 15. olan bir takımda üstelik. kötü mü?
Oh varken işte tam da böyle adam alacaksın. Sorloth'u bekleyip üç ay kaybetmeye gerek yok. İndir, antrenmana sal, seyret bakalım ne yapıyormuş.
transferde basinda ismi gecenler adamlara bakiyorum seneyede en iyi sonuc yine 4 uncluk olur gibi
Transfer önceliği en az 3 kaliteli kanat, sonra 2 kaleci, sonra sol bek, sonra onlibero, sonra forvet, sonra sonra sonra. Kalkpta sazdagi sol kanat oynayabilir diyip........ neyse küfür etmicem
Aradığımız TD'yi nereden bulacağız? Takımın eksiği o.
vasat