14.07.2026 - 12:36

Takip Et:

''Beşiktaş bambaşka bir hikâye yazabilir"

Ergin Aslan, Beşiktaş gündemini değerlendirdi.

Ergin Aslan, TRT Spor'da Beşiktaş'ın transfer politikası ve yeni sezon yapılanmasına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Siyah-beyazlıların doğru bir kadro mühendisliği yürüttüğünü ifade eden Aslan, özellikle Leandro Trossard transferini "çok başarılı" olarak nitelendirdi.

Ergin Aslan: "Beşiktaş doğru bir takım inşa ediyor"

TRT Spor ekranlarında Beşiktaş'ın transfer çalışmalarını değerlendiren Ergin Aslan, siyah-beyazlıların sadece isim değil, oyun sistemine uygun futbolcuları kadroya kattığını söyledi.

Aslan, Beşiktaş'ın şu ana kadar yaptığı transferlerin ilk 11 kalitesini önemli ölçüde artırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Trossard imzayı attığı anda Beşiktaş yaklaşık 3,5-4 tane ilk 11 transferi yapmış olacak. Nübel, Salih Özcan ve Trossard gibi isimlerle kalite seviyesi ciddi şekilde yükseliyor."

"Trossard müthiş bir transfer"

Belçikalı yıldızın transferine özel bir parantez açan deneyimli yorumcu, transferin büyüklüğüne dikkat çekti.

"Premier Lig'de şampiyon olan takımın hücum hattında en çok süre alan oyunculardan biriydi. Belçika Milli Takımı'nda da önemli işler yaptı. Trossard'ın Beşiktaş'a gelmesi gerçekten çok başarılı bir transfer."

"Transferde doğru kriterler uygulanıyor"

Ergin Aslan, transferlerin yalnızca oyuncu kalitesiyle değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak Beşiktaş'ın bu kez daha planlı hareket ettiğini söyledi.

"Alınan oyuncunun teknik direktörün oyununa uygun olması, son yıllardaki istikrarı, aidiyet duygusu ve iş ahlakı çok önemli. Anladığım kadarıyla Beşiktaş'ta bu kriterlerin tamamı dikkate alınıyor."

Önder Özen ve Vincenzo Italiano vurgusu

Aslan, sportif yapılanmada Önder Özen ile teknik direktör Vincenzo Italiano'nun etkisine de değindi.

"Önder Özen'in varlığı ve Italiano'nun sekiz kişilik ekibiyle göreve başlaması önemli. Sahadan gelen futbol aklıyla kurulan bir takım, sadece yöneticilerin yaptığı planlamaya göre çok daha sağlam olur."

"İki stoper gelirse Beşiktaş çok farklı olur"

Siyah-beyazlı kadronun en önemli eksiğinin savunma hattı olduğunu belirten Aslan, yapılacak stoper takviyelerinin takımın seviyesini yükselteceğini söyledi.

"Beşiktaş iki kaliteli stoper alırsa gerçekten çok iyi bir takım olur. Özellikle önde oynayan sistem için hızlı ve ilk hamlesi güçlü savunmacılara ihtiyaç var."

"Net bir santrfor şart"

Aslan, hücum hattı için de mutlaka bitirici bir golcü transfer edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Bu takıma çok net bir santrfor gerekiyor. Eğer o seviyede bir golcü alınırsa, Vlahovic gibi bir isim gelirse birçok eksik tamamlanmış olur."

"Sabır gösterilirse Beşiktaş bambaşka bir hikâye yazabilir"

Yeni sezonda Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışının içinde olacağını belirten Ergin Aslan, asıl büyük çıkışın ise istikrarın korunması halinde bir sonraki sezonda yaşanabileceğini söyledi.

"Italiano idmanlarda aynı çalışmayı yüzlerce kez tekrar ettiriyor. Bu oyun zaman istiyor. Beşiktaş bu sezon yarışacaktır. Ama en önemlisi kendi kurgusunu bozmazsa, bir sonraki sezon ligin en büyük favorisi olabilecek potansiyele sahip."

Avrupa hedefi de dikkat çekti

Ergin Aslan, Beşiktaş'ın sadece Süper Lig'de değil Avrupa'da da ses getirebilecek bir kadro kurduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu teknik direktör ve bu kadroyla Beşiktaş'ın Avrupa'da da önemli işler yapabileceğini düşünüyorum. Konferans Ligi ya da Avrupa Ligi'nde yarı final seviyesine ulaşabilecek bir potansiyel görüyorum."


 


www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026

YORUMLAR (8)

Elazığlı
14.07.2026 - 13:13

Ben Ahmet Çakar abime inanırım bunlar gibi yalakalara değil. Adamcağız her sene çıkıyor kırmızı kar yağar Beşiktaş ilk 2 ye giremez diyor bu sene ilk 3 e giremez diyecek diye korkuyorum kadro çöp

Yanıtla Beğenme (6)
Toprak
14.07.2026 - 13:11

Futbolun beyni ortasahasıdır öncelikle ortasaha oyunu yönlendirebilecek kapasitede olmazsa ne hücüm hattı, ne de defans hattı tek başına yetmez onun için ortasahaya da önemli en az iki transfer lazım eğer N Didi gitmezse Alman 10 numara Brant ve Mert bana göre öncelikli olarak alınması gerekir ardından diğer mevkiler şimdilik. Toplamda 2 ortasaha 1 sağ kanat bir sol stoper ve santrforla bu sezon transfer bitirilebilir. Stoper bana göre en sonraki iş gibi elindeki stoperler öyle çok da yetereiz değil. Sol beyin sakatlık geçmişi biraz endişe verici umarım fire vermeyiz.

Yanıtla Beğenme (1)
Atilla Kaan
14.07.2026 - 13:11

Birakinda onun kararini zaman versin . Hicbirsey yok daha ortada ben Trossard geldi diye asla ve asla havalara girmem . Beşiktaş Baskani ne dedi ???? KAC ADAM GEREKIYORSA ALICAZ ??? Bekliyoruz bizde …. Trossard ayarinda bir Stoper bir sag kanat bir 6 numara bir 10 numara bir Forvet . Bunlar gelirse is baskandan cikar hocaya YAZAR …..

Yanıtla Beğenme (0)
KARTAL PRENS
14.07.2026 - 13:04

EN AZ 4 TRANSFER DAHA LAZIM TAKIMA ,STOPER, GOLCÜ, YEDEK SOL VE SAĞ BEK

Yanıtla Beğenme (1)
KARTAL PRENS
14.07.2026 - 13:01

EĞER MİDTİJYLAND MAÇINA TAM ASİL KADRO İLE ÇIKMAZSAK BİZİ DANİMARKA,DA GOL MANYAĞI YAPARLAR

Yanıtla Beğenme (2)
KARTALPENÇESİ
14.07.2026 - 12:57

SON İKİ YILDA 70-80 MAÇ OYNAMIŞ VE 15-20 GOLE ETKİ ETMİŞ HÜCUMCULAR ALINMALI. (FORVET, SAĞ KANAT VE 10 NUMARA) BİR TANE OYUN KURUCU STOPER ALINIRSA İŞTE O ZAMAN BAMBAŞKA BİR SEVİYE OLURUZ.

Yanıtla Beğenme (0)
Tatar
14.07.2026 - 12:44

Artık futbolcu gönderme miz gerekir.

Yanıtla Beğenme (0)
Maaaaç
14.07.2026 - 12:41

Abiler maç kaçta başlayacak

Yanıtla Beğenme (0)