İŞTE ÇEBİ'NİN YAZISI: 

Değerli Beşiktaşlılar,

Ağustos ayı sonunda Şampiyonlar Ligi kura çekimlerine İstanbul’da ev sahipliği yaptık. Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir kura çekimi organizasyonu Monaco dışında İstanbul’da yapılmış oldu. Bu tarihi organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Misafirimiz olan Avrupa’nın şampiyon kulüplerinin başkanlarına isimlerinin yazılı olduğu Beşiktaş formalarını hediye ettik. Beşiktaş’ın büyüklüğünü, İstanbul’un güzelliğini bir kez daha yaşatıp, misafirlerimizi ağırladık.

Kura çekimi sonucunda Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Hollanda’nın Ajax, Almanya’nın Borussia Dortmund ve Portekiz’in Sporting Lizbon kulüpleri ile eşleştik. Türkiye’yi temsil ediyor olmanın sorumluluğuyla futbol dünyasının kulüpler düzeyindeki bu en önemli organizasyonunda başarılı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Onların da bize saygı duyduğunu biliyoruz. Ancak bu organizasyondaki varlığımıza milli bir temsil olarak bakıyoruz. Ülkemizin puana ihtiyacı var. Son 5 yıllık, 10 yıllık ve 18 yıllık UEFA verilerine göre Avrupa kupalarında ülkemize en çok puan kazandıran kulüp olarak lokomatifi olduğumuz Türk futbolunu bu büyük organizasyonda da en iyi şekilde temsil edip acil ihtiyacımız olan puanları toplamayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki sezonlarda da bu puanlara ülke futbolunun ihtiyacı olacak. Bizim başarımız Türk futbolunun başarısı olacaktır. Bu sebeple tüm Süper Lig kulüp başkanlarını da Şampiyonlar Ligi maçlarımızı birlikte izlemek amacıyla Vodafone Park’a davet ediyorum. Uluslararası spor organizasyonlarında Türkiye’de aynı çatı altında olan bizlerin omuz omuza birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Armamızda taşıdığımız Türk bayrağını Şampiyonlar Ligi’nde de gururla dalgalandırmayı amaçlıyoruz. Büyük Beşiktaş taraftarıyla birlikte tüm kulüp taraftarlarını Şampiyonlar Ligi maçlarında Beşiktaşımızı desteklemeye davet ediyorum.

Pandemi nedeniyle İstanbul’da yapılması planlanan Şampiyonlar Ligi finali ertelenmişti biliyorsunuz. 2023 yılında İstanbul’da yine bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız. Bu büyük organizasyonun finallerinde Beşiktaşımızı da görmeyi ümit ediyoruz.

Geçtiğimiz ayın sonunda kulübümüz emektarlarından Ekrem Öz kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Değerli emektarımıza Allah’tan rahmet, Beşiktaş camiasına başsağlığı diliyorum. İyi günde olduğu gibi kötü günde de daima birlikte olmamız gerektiğini düşünüyorum. Unutmayın Beşiktaş büyük bir ailedir.

Ahmet Nur Çebi
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı