İşte Okan Koç'un açıklamaları:

BEŞİKTAŞ BEDEL ÖDETİR

Göztepe - Beşiktaş maçında bir kural hatası olduğunu hepimiz biliyorduk. Ancak bütün Beşiktaşlılar sürecin uzamasından bu maçı tekrar ettirmemeye çalıştıklarının da farkındaydık. Düşünün ki maç içinde bir hata oluyor. Atiba hakeme kural hatasını anlatıyor. Hakem maç içinde yanlış uygulama yapıyor, maç bittikten sonra da Federasyon saha dışında bu yanlış uygulamalara devam ediyor. Bu kural hatasını yapan hakem olay henüz yargıdayken bir hafta sonra tekrar bir maça veriliyor. Biz bu kural hatasını futbol oynadığımız sezonda gördük. Böyle kararlar 1 maç için verilmiş gibi gözükür ama bütün sezon adına niyet okumaya yarar. Federasyon bu kararla Beşiktaş konusundaki niyetini belli etti. Beşiktaş yine masa başında hakkı yenilen takım oldu. 13 Şubat tarihi, Türk futbolu adına bir utanç kararıyla hatırlanacak. 13 Şubat Türk futbolu için kara bir lekedir. Ama herkes şunu bilsin ki, Beşiktaş taraftarı ülke sporuna yön verecek sözü bugün söylemiştir. Beşiktaş bedel ödetir.

ŞEREFİNLE OYNA, HAKKINLA KAZAN, HAKKINI KORU

Ahmet Nur Çebi yönetimi görev başına gelirken bir söz vererek geldiler. Beşiktaş'ın sahada verdiği emeği, Beşiktaş'ın hakkını yedirmemek için söz verdiler. Karar açıklandığından bu ana kadar da gayet yerinde mesajlar veriyorlar. Bu sözlerini tutsunlar, böyle devam etsinler, sonuçları ne olursa olsun bu büyük taraftar, camia onların arkasında duracaktır. Arkalarında Beşiktaş'ın hakkını onlarla birlikte savunmaya hazır olan milyonlar var. Cesur olsunlar, haksızlıkların üzerine gitsinler. Şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmak gibi, Beşiktaş'ın şerefiyle hak ettiklerini korumak da Beşiktaşlılar için şampiyonluklardan, kupalardan daha değerli.

FUTBOLDA ADALET YOK

Türkiye'de dört büyük takım ve birçok Anadolu kulübünün taraftarı var. Hiçbir takımın taraftarının hakemlere, yetkililere, ülkedeki futbol ortamına güveni yok. Futbolda adalet olmadığını herkes biliyor. Bu yüzden herkes adaleti kendi takımı için arıyor. Herkes kendi lehine olacak kararı adalet sanıyor. Sporda şiddet olayları bu yüzden tavan yapmış durumda. Kesinlikle savunmuyoruz ama kurumların sağlayamadığı adaleti taraftar sağlamaya kalktığında istenmeyen olaylar çoğalmış oluyor. Bu ülkede 3 yıldır futbola gölge düşmüştür.

BU LİG İÇİN ÇOK TEMİZSİN BEŞİKTAŞ!

Federasyon bu kararları alıyor çünkü Sergen Hoca ile birlikte yalalanan havadan korkuyorlar. 2 maçta 2 galibiyetten daha büyük kazanç camianın kenetlenmesi. Beşiktaş'ın en zor zamanlarında bile bu duruşu sergilemesi hepsini titretti. Ancak hesaba katmadıkları bir şey var. Beşiktaş camiası zor zamanlarda daha çok kenetlenir ve karşısına çıkan bütün zorluklardan daha güçlü şekilde çıkar. Federasyon Beşiktaş'a masa başında bir maç kaybettirdi ama Beşiktaş'ı kenetliyorlar, bir araya getiriyorlar, güçlendiriyorlar. Yarınki Başakşehir maçında sahada farklı bir motivasyon, farklı bir Beşiktaş göreceğiz. Her Beşiktaş taraftarı gibi saha sonuçlarından bağımsız olarak söyleyeceğim tek şey var: Bu lig için çok temizsin Beşiktaş!

Duhuliye.com ÖZEL HABER