İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"Beşiktaş'a baktığımızda hepimiz öncelikle 'Çok iyi oynuyorlar ve sonuca kolay gidiyorlar' diyebiliyoruz. Her şeyden önce Sergen hocanın katkısı çok fazla. Ve hemen belirteyim; Sergen hoca camia tarafından ne kadar el üstünde tutulursa takımı üzerindeki etkisi, inandırıcılğı çok daha yüksek olur. Oyuncularından en yüksek düzeyde performans almayı sağlıyor Sergen hoca. Bunun yanı sıra üst üste maçlara rağmen takımın fizik kondisyonu çok çok iyi. Moral motivasyon çok iyi. Her maça kazanmak için çıkıyor. Topa hep yön veren Beşiktaş. Her maç çok iyi mi oynuyorlar, hayır. Zaten böyle bir şey beklenemez. Bazı maçlarda futbol güzelliği düşebilir ama burada önemli olan skoru elde edebilmektir. Sağlam bir savunma ve etkili atak organizasyonu ile bu olur. Gaziantep maçının sonlarına doğru kalesinde 'Eyvah neler oluyor' dedirtti ancak bu da doğaldır. 2-0'dan sonra 4-0, 5-0 da olabilirdi. Ben Gaziantep hocasının 'Çok gol pozisyonuna girdik' demecine de şaşırdım. Gaziantep iyi bir takım. İyi oyunculardan kurulu bir ekip. Ancak bu maçta çok fazla pozisyona giremediler direkten dönen top dışında. Beşiktaş'a baktığımızda 'Ben büyük ve güçlü bir takımım. Topa ben yön veririm' diyor. Bu çok önemli. Dümen hep Beşiktaş'ın elinde. " 

"ABOUBAKAR ÜLKEMİZDEKİ EN İYİ SANTRFOR"

"Takıma isim isim baktığımızda Aboubakar, ülkemizdeki en iyi santrfor. Her zaman bunu dile getirdim. Çok yönlü bir oyuncu. Ayakları yumuşak, hava toplarına çıkıyor, tekniği iyi, fiziğini iyi kullanıyor, gol için yaratılmış, atıyor ve attırıyor. En çok da hoyuma giden, egoist değil. Malatya'da oyundan çıkarken biraz sinirlenmişti, Sergen hoca o konu hakkında 'Olur böyle şeyler' demişti. Gaziantep maçının ardından ise Aboubakar o davranışından dolayı çıktı ve özür diledi. İşte profesyonellik bu. Hepimiz duygusalız. Herkes duygularına yenik düşebiliyor. Ama o da bu hatasını anladı ve özür diledi. Özür dilemek büyük bir olay, kabul etmek gerekiyor."

"ATİBA VE JOSEF HER EVE LAZIM!"

Beşiktaş'ın sağ kanadı ise mükemmel. Rosier ve Ghezzal çok çok iyi oynuyorlar. Gökhan Gönül gitti diye üzülüyordum ama Rosier diye bir futbolcu geldi. Ghezzal'ın pasları muhteşem, durmadan asist yapıyor. Vida ve Welinton her geçen maç üstüne koyarak ilerliyor. Atiba ve Josef de Souza ise 'Ne ararsan var' denilir ya, öyle bir ikili. Her eve lazım! Atiba herhalde 70 yaşına kadar oynayacak!" 

"BİR 'BABA' KALECİ ALINMASINDAN YANAYIM"

"Ersin penaltı yapmamalıydı. Deneyim burada çok önemli. Onun için ben 'baba' bir kalecinin transfer edilmesinden yanayım. Bunu hep dedim. Ersin ve Utku, genç yetenekli kaleciler. Ancak deneyim çok önemli ve bu deneyim de oynayarak kazanılır. Sergen hoca da bu ikisini de kazanmaya çalışıyor. Hataları olacaktır. Her geçen gün daha da iyiye gidiyorlar. Buna yüzde 100 inanıyorum. Kalecilikte yıllar çok önemli. Ersin ve Utku kale için hala çok gençler. 18 yaşındaki bir futbolcu, sahanın içinde her yerde oynayabilir ama kale için 18 yaş, hatta 24 yaş bile çok erkendir. Oynaya oynaya tecrübe kazanacaklar. Kaleci, kalenin neresinde olduğunu, çıkıp çıkmayacağı pozisyonu ezbere bilmeli. Bunun için de yıllar lazım. Bir 'baba' kaleci alınırsa Beşiktaş onunla daha iyi skorlar elde edebilir."

"LJAJIC GOL ATMALI, ATTIRMALI" 

"Rıdvan Yılmaz, genç bir çocuk. Çok kuvvetli, çok güçlü, süratli ancak top tekniği benim beklediğim kadar değil. Sol çizgide Rıdvan ve Larin, Rosier ve Ghezzal gibi randımanlı olamıyor.  Ljajic daha iyi olmalı. Gol atmalı, gol attırmalı. O zaman ben 'Ljajic iyi' derim. Mensah da aynı şekilde. Kaleye gitmeli, takımı ceza sahasına sokmalı."

"BAŞAKŞEHİR VE FENERBAHÇE MAÇLARINDA..."

Beşiktaş çok zorlu bir haftaya giriyor. Başakşehir'le hem lig hem de kupa maçına Fenerbahçe ile ise zorlu bir lig derbisine çıkacak. Zor maçlar ancak sezonun ilk yarısında bu rakiplere karşı Beşiktaş, çok başarılıydı. Başakşehir'i evinde, Fenerbahçe'yi ise rakip sahada yenmesini bildi. Büyük maçlarda nasıl oynanacağını Sergen hoca çok iyi biliyor. Ve takımı motivasyon olarak en üst çizgilerde tutabiliyor. Pısırık futbol istemiyor. Sadece savunma yönünün benimsemiyor. Kafasında hep gol var. Bu 3 maçtan da Beşiktaş'ın iyi sonuçlarla ayrılacağını düşünüyorum.

Duhuliye / RÖPORTAJ