Serdar Sarıdağ'ın açıklamaları şöyle:

"GEDSON FERNANDES DOĞRU HAMLE"

"Çok makul, rakamlara baktığımda öyle gözüküyor. İhtiyaç mıydı, evet ama ne zaman ihtiyaç, bir dahaki sene. Dolayısıyla bir dahaki sene hamlesini devre arasına yapmak doğru bir hamle diye düşünüyorum her zaman.

Zaten bu ligde daha önce oynadı. Bu ligde daha önce oynadığı dönemdeki performansa baktığınızda akıllarda iyi izlenimler bıraktı. Ki Galatasaray taraftarı da onu çok istiyordu.

Transfer planlama doğrultusunda yapılıyor. Ki rakiplere çalım atarak yapılan transfer hamleleri planlaması bence bir plansızlıktır.

Trabzonspor bunun karşılığını aldı. Onlar da transferlerini çok erkenden planladı, bitirdi. Hatta bu devre arasında önümüzdeki sezonda önümüzdeki sezonda transferi olabilecek Bursaspor'dan genç oyuncular aldı. Bu hamleleri çok önceden yapmak çok daha doğru.

Bakın geçtiğimiz yaz transfer döneminde Beşiktaş'ın ocası ve Ghezzal, Rosier çok gecikmişlerdi. İşte kutlamalar, şampiyonluk tablosu, zafer, coşku derken kötü bir kamp ve kötü bir transfer dönemi geçirildi. Bu açıdan bakarsak Gedson doğru bir hamle diye düşünüyorum. Yani işin teknik, taktik kısmı apayrı. En azından strateji olarak doğru diye düşünüyorum."

"TRANSFER GÖRÜŞMELERİ YAPIYOR OLABİLİR AMA..."

"Yeni sezonda birinci kampa takımın büyük bir bölümünü götürmek istiyor Beşiktaş yönetimi. Çünkü bayağı bir kontratı biten futbolcu olduğu için takımın birbirini tanıyabilmesi için kampa yetiştirilmesi gerekiyor transferi.

O yüzden şu an bir yerlerde Beşiktaş transfer görüşmeleri yapıyor olabilir ama bu devre arası için değil. Şimdi Süper Lig başlıyor yeniden Ziraat Türkiye Kupası var.

Önemli maçları var Beşiktaş'ın. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazan kazanıp doğrudan Avrupa Ligi gruplara katılmak istiyor. Ligde yukarıya çıkabildiği kadar çıkmak istiyor, sonuç itibariyle kazanılan her maçta TFF tarafından verilen parayı da göz önünde bulunduralım.

Böyle baktığınızda en niyetinin birazcık Türkiye Kupası olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü ön eleme oynamadan doğrudan katılması gerekli. Neden?

Bir yandan da genç oyuncuların Avrupa'da kendini göstermesi gerekiyor ki hani üretim futbolu diyebildiğimiz noktada oyuncu pazarlaması gerekli.

Çünkü bu ligde parlatmak çok daha farklıdır ama Avrupa'da daha maddi anlamda çok daha farklıdır diye düşünüyorum."