"ELİNDEKİ EN İYİ KADRO"

Bir maçı ya da bir takımı sadece bir maçtan değerlendirmektense, geçmişten gelip, önündeki maçta ne düşünülür diye yorumlamak, farklı parametrelerdendir. 4 gün var, dinleneceğiz dedi Sergen hoca. 3 haftada 7 puan toplamış, rakip 6 puan toplamış. Muhtemelen Malatyaspor'un Trabzonspor'a kaybettiği maçı da analizde değerlendirmiş. Elindeki mevcut en iyi kadroyla sahaya çıkmış.

"YÜKLENİLİRSE SIKINTI OLUR"

Maç öncesinde kadroya bakıyorsun, çarşamba günü bu kadrodan kim oynamaz diye ister istemez sorduk. Sergen hoca, Alex için söylüyorum, hazır mı değil mi tartışmaları süredursun, biraz kendinden yola çıkarak, sonradan oynayacağıma ilk yarıda oynatayım dedi. Sakatlık riskini getirir, ben bu fikirdeyim. Biraz daha yüklenilirse sıkıntı olabilir. Muhtemelen bu akşam başlama nedeni, çarşamba başlamayacak olması, bugün kotarayım dedi.

"RÜYA GİBİ BİR TAKIM"

Hakikaten rüya takım gibi bir takım bu lig için. Beraberinde dezavantajları da getirir. Acaba uyum sorunu yaşayacaklar mı deniyor, iyi futbolcu uyum sorunu yaşamaz. Uyum sorunu dışarıdaki trafiğe, havaya, yediğin yemeğe olur, ailen gelmemişse zorluk çekersin ama sahaya uyum sorunu çok sık rastlanan bir şey değildir.

"40 YILLIK BEŞİKTAŞLI GİBİ"

Pjanic'e bakalım, 40 yıllık Beşiktaşlı gibi oynadı. Alış, veriş, sahada duruş. Bir ara ifadesine göre, maçı bırakıp tribünleri izlemiş, keyfini çıkarmak böyle bir şey.

"BİZ EĞLENCEYİ UNUTTUK"

Hollanda bizi hezimete uğratırken, maç sonu Hollandalı oyuncular eğlendik dedi, emin olun skordan bağımsız. Biz futbol ikliminde biraz eğlenceyi unuttuk, dışarıdan gelenler bize daha sık hatırlatacak. Batshuayi geçen hafta Karagümrük'e karşı kaçırdı, bu akşam skor tabelasında 2 gol yazıyor. Pjanic kalitesi hemen fark etti.

"BOŞUNA BARÇA, JUVE VERMEZLER"

Pjanic'in bölgesi, iyi takımların en önemli pozisyonu. Bir sıkıştı Ghezzal, tık yanaştı, opsiyon verdi. Bir sıkıştı Josef, iki adım attı, aldı, döndü. Bu kadar kafa yukarıda, bu kadar gelmeden karar verebilmek... Bir adama boşuna Barcelona, Juventus formaları vermiyorlar, hemen fark ettirdi.

"NKOUDOU YERİNE LARIN OLUR"

Muhtemelen çarşamba günü Nkoudou yerine Larin olacak. Alex yerine Josef, Pjanic ve Atiba üçlüsüyle çıkacak muhtemelen.

"10. DAKİKADA MAÇ BİTTİ"

Kalite tamam Beşiktaş'ta, her haliyle. Aksıyan 2-3 yer var ama oralarda rotasyon çözülebilir. Coşku geçen sene bıraktığı yerden devam ediyor. Baskıyı yapıyorlar önde, 10. dakikada maç bitti. Son 2 maçını kazanmış Malatya'ya karşı bir de. İçeride bu baskıyı kurmak, buradan çıkış yok mantalitesini yansıtmak kolay değil. İlk 20-25 dakikada topu geri kazanma süresi rekor olabilir.

"OYUNU SÜRKLASE EDEBİLİYOR"

Topu kazandığında oynamak var, vermeyen bir takım var, çözüm üreten oyuncu var, kalite çok yüksek seviyede. İçeride kim oynarsa oynasın, Beşiktaş kilidi açabilecek seviyede. Bu coşkuyu devam ettirirse oyunu sürklase edebilecek takım hüviyetine bürünmüş durumda.

Duhuliye.com