Ziya Doğan'ın açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ LİGİN FAVORİSİ"

Beşiktaş milli takım arasını iyi değerlendirecek. Sakat oyuncuların büyük bölümü takıma katılacak. Beşiktaş'ı ben bu ligin favorisi olarak görüyorum. Genel kanı Trabzonspor ile Beşiktaş arasında bu işi gidecek. Ama Beşiktaş çok daha avantajlı. Tabii şimdi bu kadroyu oluşturmak çok önemli bir şey. Beşiktaş'ın son 3 maçını tribünden canlı izledim. Bu takım Avrupa'da da başarılı olur. Ama tabii ki Avrupa konsantrasyonu çok inanmış gibi değil şu an. Dortmund maçından sonra da Sergen hoca, 'Bugünkü oyun bize çok şey kazandırdı' demişti. Bu takımı bu hale getiren ve böyle bir takım ruhunu oluşturan baştan Sergen hoca ile yönetimi tebrik ediyoruz. Zevk veriyor takım. Gözümüzde büyüttüğümüz Ajax ile eksiklere rağmen neredeyse kafa kafaya oynadı. Golü verilmedi, topu direkten döndü. Avrupa maçlarına daha da iddialı olacaktır. 

"TAKIM VE CAMİA İÇİN ÇOK UMUTLUYUM"

Bir de diğer oyuncuları hazır tutmak çok önemli bir diğer nokta. Oynayan oynamayan herkes takım ruhunu taşıyorlar ve yansıtıyorlar. Bir de her geçen gün genç oyuncular da takıma katılıyor. Bu Beşiktaş'ın çok özlediği bir tablo. Sergen hoca, rotasyonu çok iyi başarıyor. Trabzonspor'u çalıştırdığım dönemde Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynarken rakip Dinamo Kiev'i 4-5 kere seyrettik. Ama her izlediğimiz maçta 6-7 isim değişiyordu. Türk futbolundaki en sıkıntılı durumlardan birisi de bu aslında. Bir ilk 11 kuruluyor ama sakatlıklar oldu mu sonu hüsran oluyor. Nihayetinde deplasmanda kazansak da içeridek rövanşta 3-4 oyuncunun sakat olması elenmemize sebep olmuştu. Sergen hocanın oyuncuları dinlendirerek hareket etmesi, ilerideki sakatlıkları da engeller. Dediğim gibi Beşiktaş ligin favorisi. Ama daha erken. Devre arasında da takviyeler olabilir. Beni takım ve camia için çok umutluyum.

"BÖYLE GENÇLERİ ÇIKARMAK ÇOK ÖNEMLİ"

"Serdar Saatçı ve Can Bozdoğan'ın diğerlerinden bir farkı yok. Fizikleri de gayet iyi. Sadece ufak tefek hatalar yapıyorlar. Genç oyuncular için normal ama sanki 40 yıllık Beşiktaşlı gibiler. Rıdvan da özgüveni müthiş. Kademelere giriyor, hücuma yardım ediyor. Rıdvan, Sivasspor maçında gol yedirdi belki ama orada faul vardı. Yine de moralini motivasyonunu bozmadı ve hemen ardından asist yaparak takımına katkı sağladı. Böyle gençleri çıkarmak tabii ki çok önemli. Ama her şeyden önemlisi takım ruhunu en iyi şekilde sahaya yansıtmak bir emek işi. Bu da Beşiktaş'ta fazlasıyla var."

"TARAFTAR ARKASINDA OLDUĞU ZAMAN..."

"Beşiktaş taraftarının stattaki sesi inanılmaz. Bizim zamanımızda da böyleydi. Arkasında taraftar olduğu zaman Beşiktaş başka oluyor. Geçen sene taraftarsız oynamıştı. İnşallah sıradaki şampiyonluğa taraftarıyla birlikte ulaşır. Stat tam kapasiteye ulaştı mı o sahadan rakipler için puan almak çok zor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ