Beşiktaş’ın efsane oyuncularından, teknik direktör Ziya Doğan bugün oynanacak karşılaşma öncesi Duhuliye.com’a değerlendirmelerde bulundu.

İşte Doğan’ın açıklamaları:

“TRANSFERLER TAKIMA GEÇ KATILDI”
Beşiktaş sezona iyi bir başlangıç yapamadı. Bunun sebeplerinden en önemlisi transferlerin takıma geç katılmış olması. Henüz yeni oyuncuların birçoğunun da nasıl çıkacağını, takıma ne kadar katkı yapacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. İnşallah bu oyuncular sahada iyi performans verirler ve Beşiktaş’ı yukarıya taşırlar. Her Beşiktaşlıdan daha fazla ben isterim Beşiktaş’ın başarılı olmasını.

“BEŞİKTAŞ’IN KADROSU YETERSİZ DEĞİL”
Beşiktaş’ın kadrosunun söylendiği gibi zayıf ve yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Şampiyonluğa şimdiden havlu atıldığı söylemlerine de katılmıyorum. Sezon başında en hazır takım Galatasaray deniliyordu, ne oldu? Keza Fenerbahçe çok iyi oyuncular transfer etti ama çok fazla yeni oyuncu aldı. Bu oyuncuların uyumları nasıl olacak, takım olabilecekler mi o belli değil. Trabzonspor ve Başakşehir de sezona istediği gibi başlayamadı. Böyle bir ortamda henüz beşinci haftada yapılan “Beşiktaş şampiyonluğa uzak” yorumlarını da doğru bulmuyorum. Ama şu bir gerçek ki; daha öncesinde Anadolu takımlarıyla büyükler arasındaki makas çok daha açıktı. Şu anda Anadolu takımları büyüklere yakın kadrolar kurabiliyorlar. Daha az bilinen oyuncular alıyorlar, daha az para harcıyorlar ama büyük takımlardan daha iyi oyuncular bulabiliyorlar. Büyükler harcanan paralardan dolayı batmış durumdayken diğer takımlar doğru karar aldıkları için yükselişte. Başakşehir bu yüzden şampiyon oldu. Alanyaspor takımının çıkışı ortada. Beşiktaş’a geldiğimizde bugün bir Anadolu takımıyla oynayacak ama maalesef bu maçı kesin kazanırız diyemiyoruz, keşke diyebilsek.

“BUGÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİ KONUŞMALIYIZ”
Beşiktaş bugünlere geçmiş yönetimlerin hataları, hovardaca yaptıkları hata ve harcamalar yüzünden geldi. Beşiktaş’ın şu anki durumunda ne bugünkü yönetimin, ne de teknik heyetin bir kabahati yok. Beşiktaş’ta başkan Ahmet Nur Çebi duyduğum kadarıyla göreve geldiği günden bu yana Beşiktaş için büyük bir kaynak sağladı. Transferler yaptı, ödemeleri yapmaya çalıştı. Ancak bunu bir gün verir, iki gün verir. Sürekli olarak bu desteği sağlamayabilir. Hiçbir şey sadece başkanın ya da bir kişinin çabasıyla düzelmez. Biz bugünkü maçı konuşuyoruz ama Beşiktaş’ın bir iki maçı değil, 78’lerdeki özkaynak düzenini yeniden hayata geçirebilmeyi konuşması lazım. Gerekirse 3-4 sezon başarı beklemeden kendi oyuncularını üretebilir, bunlarla başarı ve para kazanabilir duruma gelmemiz gerekiyor. 

“DENİZLİSPOR MAÇI ÜÇ İHTİMALLİ”
Denizlispor da henüz birlikte oynamaya alışmış, birbirine adapte olmuş oyunculardan kurulu bir takım değil. Lige fena başlamadılar ancak birlikte oynama konusunda zaafları var. Bireysel olarak iyi oyunculara sahip olsa da bunların günlük performanslarına bağlı olan bir takım. Bugünkü maçta üç sonuç da ortaya çıkabilir. Umarım Beşiktaş kazanarak çıkışa geçer.

Duhuliye.com ÖZEL HABER