Süper Lig’de dün akşam oynanan maçlarla beraber şampiyonluk yarışı kızıştı. Lider Beşiktaş sahasında Fatih Karagümrük’e mağlup olurken, Fenerbahçe ise sahasında Sivasspor’a 2-1 yenildi. Lider Beşiktaş’ın takipçisi Galatasaray ise dün akşam Denizlispor ile deplasmanda oynadığı maçtan 4-1 galip geldi.

Süper Lig’de şampiyon cumartesi günü oynanacak maçlarla belli olacak. Ligin son haftasında lider Beşiktaş deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. Galatasaray ise kendi sahasında Yeni Malatya ile oynayacak. Fenerbahçe de deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Ligin son haftasına girilirken Beşiktaş, Galatasaray'a karşı 2 gol üstün durumda bulunuyor. Puanları ve ikili averajları eşit olan iki ekipten Beşiktaş, normal averajda rakibinden 2 gol avantajlı. Beşiktaş'ın Göztepe deplasmanında tek farklı galibiyet alması halinde, Galatasaray'ın şampiyon olmak için 4 farklı kazanması gerekecek. Eğer Beşiktaş 1 farklı, Galatasaray da 3 farklı galip gelirse, iki takımın genel averajı eşitlenecek. Bu durumda da takımların attıkları gol sayısına bakılacak.

YENİ MALATYASPOR HİÇ 4 GOL YEMEDİ

Ligin son haftasında şampiyonu belirleyecek maçlardan önce dikkat çeken bir istatistik göze çarptı: "Yeni Malatyaspor fark yemiyor"

Beşiktaş’ın tek gollü Göztepe galibiyetinde Galatasaray’ın averajla şampiyon olabilmesi için Yeni Malatyaspor’u 4 farkla yenmesi gerekiyor.

Bu sezon oynanan maçlarda Yeni Malatyaspor’un hiç 4 gol yemediği veya 4 farkla yenilmediği istatistiği siyah-beyazlı taraftarlara umut oldu.