Ziya Doğan'ın açıklamaları şöyle:

"YORGUNLUK VE SAKATLIKLARIN ASIL NEDENİ..."

"Beşiktaş'ın çok iyi bir kadrosu var. Ve futbol karakteri iyi olan oyuncuları var. Ama herkes şunu gözden kaçırıyor, Beşiktaş'ın galip geldiği maçlardan sonra bile her biri yere yığılıyor. Sonuna kadar kendilerini zorluyorlar. Bu yapıdaki oyuncular üst üste maçları kazanmakta da zorlanır. Çünkü bunlar takım oyununu en iyi oynayan, inanılmaz bir tempoda maçı sürdüren, futbol sahasında her şeyini ortaya koyan futbolcular. Beşiktaş'ın yorgun olması, sakat isimlerin fazla olması bundan dolayıdır. Başka takımlarda maç maç farklı oynayan oyuncular vardır. Beşiktaş'ta bunun tam tersi, son ana kadar mücadele ediyorlar." 

"BEŞİKTAŞ KOLAY PES ETMEZ"

"O nedenle 10 puan fark tabii ki önemli bir fark. İyi bir Trabzonspor var. Moralleri ve motivasyonları da iyi. Ama daha çok maç var ve Beşiktaş bu açığı kapatabilir. Fatih Terim, Avrupa maçlarından sonra puan kaybettiklerine dair bir demeç verdi. Onlar da Avrupa'da çok başarılı ama ligde tekliyorlar. Beşiktaşlı oyuncular, rakipleri gibi maç seçmiyor. Onun için kolay kolay pes edeceklerini düşünmüyorum."

"BEŞİKTAŞ CAMİASI BU TUZAKLARA DÜŞMESİN" 

"Bir önceki maçta Sergen hocaya çok haksız eleştiriler oldu. Dediler ki 'Bu orta saha ile çıkılır mı?' Başkası ile farklı orta sahayla oynanıyca da 'Temposu düşük, yoruluyor' diyorlar. Şimdi her şeyin en iyisini, takımla sürekli birlikte olan teknik direktör bilir. Onun için bu tür tuzaklara Beşiktaş camiası düşmesin. Eleştirenler teknik direktörden daha iyi mi bilecek. Onlarla her dakika çalışan bir hoca var. Bir önceki Atiba, Josef, Mehmet Topal oynadı, eleştiriler aldı. Son maçın ardından bu sefer döndü millet, 'Şu koşmuyor, neden oynuyor?' Teknik direktörün rotasyon yapması kadar doğal bir şey yoktur." 

"BEŞİKTAŞ'IN SERİYE BAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM"

Sergen hoca, başından beri bu işin farkındaydı. Avrupa kupalarının yıpratacağını daha önce de söylemişti. Ve kupaların yıpratmaması için 30 oyuncu olması lazım. Sergen hocanın şu anki sıkıntılarını çok net görüyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe de aynı sıkıntılarda. Geçen sene şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne giden Başakşehir de aynı sıkıntıları yaşadı. Avrupa kupalarına kadro hazırlarken çok net, çok alternatifli bir kadro olması lazım. Ben Avrupa kupalarından sonra Beşiktaş'ın seriye bağlayacağına inanıyorum.

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ