Mevcut Beşiktaş JK Yönetim Kurulunun, Beşiktaş Genel Kurul Üyelerinin demokratik haklarını engelleme ve Beşiktaş Sensin Hareketi’nin Beşiktaş JK Başkan Adayı Fuat Çimen’in adaylık sürecine ket vurma çabalarını büyük bir üzüntü ile takip etmekteyiz.

Divan Kurulumuzun bütün çabalarına rağmen, Beşiktaş JK başkan adaylığı için yeterli imza toplanmasını engellemek için kulübümüzün geçmişinde hiç görülmeyen antidemokratik bir uygulama yürüten Beşiktaş JK Yönetim Kurulu’nu bir gün adalet ve demokrasinin herkese gerekeceğinden hareketle sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Başkan Adayımız Sn. Fuat Çimen’in yaşanan üzücü durumla ilgili açıklaması şu şekilde:

Kıymetli Beşiktaşlılar,

25 Mart 2022 tarihinde sosyal medya hesaplarımdan Beşiktaş Genel Kurul Üyelerimizin demokratik hakkı olan stadımızdaki Divan Kurulumuza gidip Başkanlık Önerisi için neden dilekçe veremediğini kronolojik bilgi akışı şeklinde Sn. Divan Kurulu Başkanlığımıza sormuştum. Kendileri bunun üzerine dönüş yapıp 1 Nisan itibarıyla imzaya başlayacaklarını, haftada 2-3 gün Divan Kurulu başkanlık kurulundan nöbet usulü saat 14.00-16.00 arası dilekçe kabulünü yapabileceklerini bildirdiler.

31 Mart 2022 Perşembe günü Divan Kurulu Başkanımız Sn. Tevfik Yamantürk ile yaptığım telefon görüşmesinde hafta içi üç gün, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde 14.00-16.00 arasında dilekçe kabulünün başlaması hususunda mutabık kaldık.

Daha sonraki süreçte Beşiktaş Genel Kurul Üyelerinin en demokratik hakkı olan başkanlık için imza verme sürecini kurumsal bir yapıya yakışmayacak şekilde eleman yetersizliği, fotokopi makinesi olmaması gibi bahanelerle sekteye uğratma çabalarını ben ve ekibim şaşkınlıkla izliyoruz.

Divan Kurulu Başkanlığımız genel kurul üyelerimizden, mevcut Beşiktaş JK Yönetim Kurulunun imza, dilekçe kabulü konusunda belli ki kendilerine personel desteği vermediği, kulüpte fotokopi çekme ihtimallerinin bile olmadığı için bizlerden imza için geleceklerin sicil kartı fotokopilerini yanlarında getirmelerini istemekte. Yine aslında aynı gün yapılabilen dilekçe verenlerin Seçme ve Sicil ofisinde gerçekleştirilen üyelik ve aidat durumu kontrolü, personel olmaması nedeniyle aynı gün yapılamamakta.

Divan Başkanlığımız yine çok açık ki mevcut yönetimin personel desteği vermeyerek Beşiktaş’ta demokrasiyi tıkama gayretlerinden dolayı imkânları ölçüsünde, mecburen haftada üç gün ve mesai saati ortası ikişer saat hizmet verebilmekte daha önce talebimiz olan maç günü olmayan hafta sonu dâhil imza kabulü yapamamaktadır.

Beşiktaş JK Divan Kurulu Başkanlığı başından beri Beşiktaş’ta demokrasi işleyişi için elinden gelen gayreti göstermekte fakat Beşiktaş JK mevcut yönetimi belli ki kaybedeceklerinin farkında olmaları kaygısı ile Beşiktaş’ta demokrasiyi pasif agresif yöntemlerle Genel Kurul Üyelerimizin iradesinin en demokratik haklarından biri olan aday öneri dilekçelerinin Divan Kurulu Başkanlığında alınmasını engellemeye çalışmaktadır.

Ben, bize destek veren ya da vermeyen tüm Beşiktaş Camiasını bu antidemokratik duruma tepki koymaya bize oy verecek olsun olmasın Genel Kurul Üyelerimizi 5 Nisan 2022 Salı günü itibariyle Beşiktaş’ta demokrasiye sahip çıkma adına maç günleri hariç hafta sonu dâhil her gün dilekçe vermek için stadımızdaki divan kurulu başkanlığına gitmeye, engellemeler karşısında demokratik tepkilerini koymaya davet ediyorum.

Bir gün adalet ve demokrasi herkese gerekecek. Bize destek verin ya da vermeyin ama Beşiktaş’ta demokrasiye birlikte sahip çıkalım.

Saygılarımla

Fuat Çimen

Beşiktaş Sensin Hareketi

BJK Başkan Adayı