15.02.2025 - 12:50

Takip Et:

"Beşiktaş camiasının en büyük eksikliği sabırsızlığı"

Spor yazarı Hayri Cem, Beşiktaş gündemi ve sorunlarını haber1903'e özel değerlendirdi.

"Trabzonspor maçında Beşiktaş'ın oyun stilinde çok büyük bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Solskjaer'in son Sivasspor maçında denediği 4-3-3 sistemi Trabzonspor'a karşı da iş yapabilir diye düşünüyorum. Yeni hocaya da sabır gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Beşiktaş camiasının en büyük eksikliği sabırsızlığı. Çünkü takım Solskjaer'in kendi kurduğu bir takım değil, hazır bir takıma geldi. Beşiktaş Trabzonspor karşısında galip gelecektir.


Beşiktaş'ın her mevkide eksiği var. Ama önünde de bir takım engeller var. Bir kere kotayı aşamıyoruz, fair-play kotası var. Beşiktaş'ın harcama limitiyle Fenerbahçe ve Galatasaray'ı karşılaştırırsanız Beşiktaş'ın limiti çok düşük. Onun dışında gönderemediğimiz futbolcular var. Yanlış transferler var. Beşiktaş'ın her mevkiye ihtiyacı var. Bir tane sağ stoperimiz var o da sakat. İki tane sol stoperle oynuyoruz. Sol bek Masuaku, ne zaman ne yapacağı belli değil, yedeği yok. Sağ bek Svenson, orta saha da 6 numarada Amir var, o bölgeye takviye lâzım. Sol açık alındı, iyi oldu genç çocuklar. Bu imkânlar ölçüsünde yapılan transferler beni mutlu etti. Alınabilecek en iyilerini aldılar. Ama hala her mevkiye oyuncu transfer etmeye ihtiyacı var Beşiktaş'ın.



Transferlerle yapılan toparlanmalar geçicidir. Beşiktaş'ta altyapıya yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şu anki yönetimin yapabileceği en iyi şey altyapıya yönelmek olacaktır. Beşiktaş'ın eski futbolcuları ile yürümez altyapı. Neden yürümez? Onlar hangi eğitimi alıp geldiler, ne eğitimi verecekler? Burada üç sene sonunda ürün almaya başlar bu sistem. Birinci sene; altyapısı güçlü, yabancı bir kulüple bir işbirliği yapmak lâzım. Bir ortaklık olması lâzım. Altyapıdan oyuncu yetiştirip satan çok başarılı kulüpler var. İlk sene yapılacak olan şey hocaların eğitimi olması lâzım. Yani hoca eğitmemiz lâzım önce. İkinci sene, futbolcu eğiteceksiniz. Üçüncü sene, satmaya başlayacaksınız. Yani birinci sene hoca eğitirken sistemi kuracaksınız. Bu bir sistem olayıdır. Beşiktaş'ın altyapı sistemimiz yok. Sistem olayından kastım; takip, geliştirme, eğitme programı sistematik olarak yok. Ülke ekonomisini düşünün, bir şey üretmez sürekli ithâl ederseniz bütçe açığı verirsiniz. Şimdi futbol kulüpleri de aynı durumda. Kendi futbolcusunu yetiştirmez, sürekli transfer yaparsa hiçbir zaman denk bütçe yaratamazsın. Ben Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu durumunun geçici olduğunu düşünüyorum. Borçlanıyorlar sürekli borç içindeler. Daha çok para harcıyorlar daha çok borçlanıyorlar. Ama bu kalıcı değildir. 1-2 sene içinde balonu patlar. Ama Beşiktaş altyapıya yönelirse üç sene sonra çok uzun vadeli, ligi domine eden takımı haline gelir. 



Beşiktaş Türkiye Kupası'nı alabilir. Çünkü Beşiktaş'ın kupası almasının önünde hiç bir engel yok. Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlara karşı karakter koyduğu zaman galip geliyor. Beşiktaş Avrupa'daki son maçında karakter koydu kazandı. Beşiktaş'ın Galatasaray ve Fenerbahçe'den çekinecek bir şeyi yok, onların çekinmesi lâzım. Beşiktaş ligde de ilk dörde, ilk üçe girebilir. Kupayı da alabilir. Ben buna inanıyorum. Bunu yapabilecek kapasite var. Beşiktaş'ın oyuncular da kötü oyuncuları değil. Gelişiyorlar, takıma ve ülkeye uyum sağlıyorlar. Benim Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ne katılmasına yönelik umudum var."


haber1903


Hbr1903

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

YORUMLAR (0)