Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Hoffenheim'ı deplasmanda 3-2 mağlup etmesinin ardından NOW Spor'da konuşan Erbatur Ergenekon, Olaitan'ın performansına övgüler yağdırdı. Genç futbolcunun Avrupa'nın elit liglerinde aranan oyuncu profiline sahip olduğunu belirten Ergenekon, sezon sonunda Beşiktaş'a çok yüksek bir bonservis teklifi gelebileceğini söyledi. Önder Özen'in kulüpteki çalışmalarını da değerlendiren Ergenekon, deneyimli futbol adamının iletişim anlayışına dikkat çekti.
UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim'ı deplasmanda 3-2 mağlup eden Beşiktaş'ta futbolcuların bireysel performansları dikkat çekmeye devam ediyor. Karşılaşmanın ardından NOW Spor'da değerlendirmelerde bulunan Erbatur Ergenekon, özellikle Olaitan'ın gelişimine ve teknik direktör Vincenzo Italiano'nun oyuncu üzerindeki etkisine vurgu yaptı.
"Önder Özen gerçekten çok değerli"
Beşiktaş'ın futbol yapılanmasında görev alan Önder Özen'in çalışmalarını değerlendiren Ergenekon, deneyimli futbol adamının mütevazı yaklaşımını ve Başkan Serdal Adalı ile kurduğu iletişimi övdü.
"Önder Özen'in her konuşması çok güven veriyor. Beşiktaş için şu ana kadar yaptıklarını müthiş bir alçak gönüllülük ile anlatıyor. Başkan Serdal Adalı'ya sürekli hakkını veriyor. Müthiş bir iletişim yürütüyor. Önder Özen gerçekten çok değerli."
"Olaitan, Avrupa'nın elit liglerinde aranan bir oyuncu profiline sahip"
Olaitan'ın sezon başından bu yana gösterdiği gelişime dikkat çeken Ergenekon, 24 yaşındaki futbolcunun fiziksel kapasitesi ve iki yönlü oyunuyla Avrupa kulüplerinin ilgisini çekebilecek özelliklere sahip olduğunu belirtti.
"Biz sezon başından beri Olaitan'ı ayrı bir bölüm olarak konuşuyoruz programlarda, hakkını veriyoruz. 24 yaşında Olaitan henüz ve çalışabileceği en iyi teknik adamlardan biriyle, Italiano'yla çalışıyor. Dokunuşu zaten ortada.
Şu an dünya futbolunda en yüksek bonservis bedellerini alan futbolcuların klasmanlarına ve pozisyonlarına bakarsanız Olaitan da o profillerden birinde oynuyor. Her takımın Avrupa'nın elit liglerinde aradığı tarzda, çift yönlü, çift ciğerli bir orta saha. Fiziğini sürekli geliştiren ve artık tabelaya da katkı yapan bir orta saha konumunda."
"Sezon sonunda çok büyük bir bonservis teklifiyle satılacağını düşünüyorum"
Olaitan'ın yükselen performansının transfer piyasasında önemli bir karşılık bulabileceğini savunan Ergenekon, Beşiktaş'ın genç futbolcudan ciddi bir bonservis geliri elde edebileceğini ifade etti.
"Sezon sonunda Beşiktaş'ın Olaitan'ı çok büyük bir bonservis teklifiyle satacağını düşünüyorum. Bu sezonun elmaslarından biri olarak ilerliyor."
"Olağanüstü performansını bile sıradan görmeye başladık"
Olaitan'ın istikrarlı performansının beklentileri yükselttiğini belirten Ergenekon, genç oyuncunun üst düzey futbolunu artık alışılmış hâle getirdiğini vurguladı.
"Üst seviyede oynamasını o kadar normalleştirdi ki aslında olağanüstü olarak yorumlayabileceğimiz bir performansını sıradan bir Olaitan performansı olarak değerlendiriyoruz."
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (4)
50 milyon kazansa ne olacak hem elindeki adamdan olacaksın hem yerini doldurmak için 100 milyon harcayacaksın gedsondan kazandık ta ne oldu kazandıgımızın 3 katını harcadık hala yerini dolduramadık
Satmak için aldigimiz düsünmüyorum! Ikide bir yüksek bonsevis felan getirecekmis haberleri yazip, takimi dagitmayin! Gidecek degil, gelecekler var. B’
Ts çöp oulai yi 27 mac 2 gol 4 asistle oynamasina ragmen hatta daha ilk 2-3 macinda dunya yildizi diye lanse edip pazarlayip sonunda su berbzt istatistiklere ragmen 30 milyon’a satti menajer kazigi oldu fiorentinaya. Bu voipun 30 ettigi yerde olaitan en az 73 milyon eder