Beşiktaş Denetim Kurulu, son günlerde gündemde olan 2 konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte kurulun açıklaması:

Son dönemde kamuoyunda Beşiktaş gelenek ve göreneklerine yakışmayan bir üslupta gerçeği hiçbir şekilde yansıtmayan açıklama ve suçlamaların sıklıkla yer aldığı gözlenmektedir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Denetim Kurulu olarak kamuoyunu ve taraftarlarımızı bilgilendirmek üzere bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.


1- Kamuoyunda gündeme gelen konulara ilişkin Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na ilişkin iddialar ile ilgili Denetim Kurulumuzca bir inceleme başlatmış idi. Takiben Sayın Şafak Mahmutyazıcıoğlu da tarafımıza yazılı olarak başvurarak kendisi ile ilgili iddialara ilişkin bir inceleme başlatılmasını talep etmiştir. Denetim Kurulumuz, incelemeye tabi olabilecek her konuya müdahil olup Tüzüğümüz çerçevesinde bağımsız olarak görevini yerine getirmektedir. Dolayısıyla Denetim Kurulunun ilgili konuda herhangi bir aksiyon almadığı bilgisi tamamen yanlıştır.


2- İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan 2016/247 E. No’lu dosyaya istinaden Sayın Mahkemenin Kurulumuzdan talep etmiş olduğu bilgiler Sayın Mahkemeye sunulmuştur. Nitekim 11.07.2019 tarihli celsede de Kurulumuzun yazısının Sayın Mahkemeye sunulduğu görülmüştür. Mahkeme ara kararında belgelerin çokluğu halinde ilgili belgelerin yerinde incelenmesi gerektiğine karar vermiştir, dolayısıyla bu konuda da Kurulumuzun Mahkemeye bilgi vermediği iddiası tamamen gerçek dışıdır.


Sonuç olarak, gerçekleri yansıtmayan, Beşiktaş duruş ve ilkelerine hiçbir şekilde uygun olmayan bu tarz ifade, açıklama ve yazışmalar, Kulübümüze faydadan öte zarar vermektedir. Kaldı ki, her bir üyesi mesleklerinde uzman, Genel Kurulumuzca seçilerek göreve gelmiş ve Tüzüğümüzden aldığı yetkilerle görevini yerine getiren Kurul üyelerimizin meslek ve itibarını sarsacak boyuttaki açıklamalar, hem bir suç unsuru oluşturmakta, hem de üslup olarak Kulübümüzün geleneklerine yakışmamaktadır.


Yukarıdaki hususları, yapıcı eleştirilerin fayda, gerçek dışı bilgilerin saldırganca paylaşımının Kulübümüze zarar vereceği vurgusuyla kamuoyunun bilgilerine sunarız.


Saygılarımızla,
Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Denetim Kurulu
12.07.2019