İşte Gökçe’nin açıklamaları:

“HATAY’DAKİ 1 PUAN ÇOK İŞE YARAYACAK”
Beşiktaş uzun süreli bir galibiyet serisinden sonra Hatay’da bir puan kaybına uğradı. Bu puan kaybı; defans oyuncuları ve kalecinin bireysel hatalarıyla geldi. Reaksiyon ve oyun bakımından Beşiktaş, maçın her anında reaksiyon verdi ve büyük bölümünde de rakibine üstünlük sağladı. 2-1 yenik duruma düşmesine rağmen Beşiktaş, oyunu 2-2’ye getirdi, galip bitirebilecek performansı da zaman zaman sahaya yansıttı. Beşiktaş Hatay’dan; üzülmesi, sorgulaması gereken bir puan kaybı ile değil, aksine ligin ilerleyen zamanlarında çok işine yarayacak 1 puanla döndü.

“BEŞİKTAŞ, MONTERO’NUN BONSERVİSİNİ ALMALI”
Çaykur Rizespor maçına geldiğimizde birçok oyuncusunu derbi için dinlendirme düşüncesi olan bir Beşiktaş gördük. Çaykur Rizespor’da da Doğan, Kemal gibi oyuncuların iyi performanslarını gördük. Beşiktaş, böyle bir maçtan neredeyse pozisyon vermeden galip ayrıldı. Aboubakar istediği topları alamadı ve oyundan çıktı. Onun yerine giren, Beşiktaşlıların sezon başında pek de hesaba katmadığı Larin, yine ne yapsa kendini beğendiremeyen Beşiktaş’ın öz evladı Necip’in ön direkte aşırttığı topu gole çevirdi. Oğuzhan ve Dorukhan 90’ar dakika sahada kaldı, Sergen Yalçın belki de onları Galatasaray maçı öncesinde görüp değerlendirmek istedi. Mensah iyi değildi. Beşiktaş’ta Montero, belki de sahanın en iyisiydi. Montero sezon sonunda gidecek gözüyle bakılıyor, Beşiktaş belki bir stoper arıyor ama bence Beşiktaş bu İspanyol gencin bonservisini almalı.

“MANDZUKIC BENCE UYGUN BİR TRANSFER DEĞİL”
Beşiktaş, Aboubakar’ın ikamesini yerine koyabilmek için bir santrfor alma düşüncesinde. Ben de Beşiktaş’ın bir santrfora daha ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Yabancı sınırının 16’ya çıkmasıyla Boyd’u da yeniden kadroya dahil edebilecek olan Beşiktaş, başka bir yabancı gönderemezse bir transfer daha yapacak ve bu da santrfor bölgesine olacak. Bu düşünceyi paylaşıyorum ancak doğru isim Mandzukic mi derseniz Mandzukic benim transferim değil. Kariyerine söylenecek söz yok ancak, futbol hayatının sonuna gelmiş bir oyuncu yerine Kuzey ülkelerinden bulunacak Sörloth tarzı genç, yetenekli ve güçlü bir santrforun Beşiktaş için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Mandzukic’i yapı olarak da ego sahibi, kibirli bir insan olarak gözlemliyorum ve Beşiktaş kültürüyle bağdaşan bir profil olmadığını düşünüyorum.

“BEŞİKTAŞ, DERBİDE DAHA RAHAT”
Beşiktaş, derbiye lider olarak çıkacak. Seyirci olmamasından dolayı bildik derbi atmosferinden uzak kalacak olsak da Beşiktaş’ın bu derbide rakibine oranla daha rahat olacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın 120 dakika ve sonrasında penaltılarla kazandığı bir kupa turunda, işi 90 dakikada bitirebilmeyi başaran Beşiktaş’ın bundan dolayı da daha moralli olacağını düşünüyorum. Stoperde Welinton yok, yerine Montero’yu bekliyorum. Sergen Hoca’nın Hatay deplasmanındaki özellikle orta saha kurgusu çok eleştirilmişti. Burada belirleyici olan Sergen Yalçın’ın sistemi. Sergen Hoca, 4-1-4-1 planıyla sahaya çıktığında Beşiktaş Atiba’yı dörtlünün ortasında kullanıyor, ön libero işini Josef yapıyor. 4-2-3-1 sistemiyle sahaya çıktığında ise Atiba – Josef defansif ikiliyi oluşturuyor. Bu noktada keşke önlerinde sağlıklı bir Adem Ljajic olsa da ideal oyun planını görebilsek. Sergen Yalçın; Ljajic’in sıkıntılarından dolayı orada Mensah’a şans veriyor ancak ben Galatasaray maçında o bölgede Oğuzhan’ı görmek isterim. Mensah çözümleyici bir oyuncu değil. Atiba ise topu karşılayıp takımına kazandırırken, arkadaşlarına pas dağıtımı yaparken ön bölgede olduğundan çok daha verimli. Atiba’nın 6 numara olarak oynaması Beşiktaş’ın sahada daha dengeli bir oyun oynamasını sağlıyor.

Doruk KOÇ /  Duhuliye