İşte Meşe’nin açıklamaları:

Öncelikle Galatasaray maçını kazanmak Beşiktaş için son derece önemliydi. Galatasaray derbisi kazanılmasaydı Beşiktaş için bugün farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Beşiktaş, Galatasaray’ı üstün bir oyunla, çaresiz bırakarak yendi ve bu galibiyetle bence lige dönüş yaptı. Hatay maçını kazanması Beşiktaş’ın bu mesajını kuvvetlendirecektir.

“GALATASARAY MAÇINDA HAKEM HATALARI ÇOK OLDU”

Beşiktaş, Galatasaray karşısında kazandığı için çok gündeme gelmedi ama Fırat Aydınus ve özellikle yardımcı hakem Aleks Taşçıoğlu’nun çok büyük hataları oldu. Özellikle Alex’in pozisyonunda penaltı pozisyonu öncesi ofsayt verdiler ki o pozisyonda ofsayt yoktu, gol olsa VAR bu kararı kesinlikle düzeltirdi. Larin’in pozisyonunda yine Beşiktaş lehine verilmeyen bir penaltı vardı. Hakem Fırat Aydınus birçok kart gerektiren pozisyonda da takdirini Galatasaray lehine kullandı. Hatayspor maçında umarım hakem faktörünün maçın önüne geçmediği bir müsabaka görürüz. Hafta arası MHK değişti ancak bu hakem hatalarında değişen çok fazla bir şeyin olacağını ne yazık ki zannetmiyorum.

“BATSHUAYI PATLAMA YAPACAK”

Beşiktaş’ta Batshuayi çok eleştirilmeye başlandı. Futbolda özellikle golcülerin böyle zamanları olur. Birkaç maç gol atamazlar, bunu kırdıktan sonra ise genelde patlamalarla dönerler. Batshuayi gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Gol atmasa dahi her maç sahada kalması gereken bir oyuncu. Beşiktaş golleri Batshuayi’nin ayağından bulmasa bile Batshuayi’nin Beşiktaş’ın gollerinde payı çok fazla. Arkadaşları onun açtığı alanlardan gol pozisyonlarına giriyor, bunu en son Larin Galatasaray maçında arka direkte yaptı. Batshuayi bir gol attığı zaman bunun verdiği rahatlık ve motivasyonla devamını getirebilecek, patlama yapacak bir oyuncu. Tek bir konuda eleştirebilirim, o da çok ofsaytta kalıyor. Bu da onun aşırı gol atma isteğinden ileri geliyor. Umarım en yakın zamanda golleri bulmaya başlar. Hem kendisi için, hem de Beşiktaş için onun atacağı goller son derece önemli.

“BEŞİKTAŞ BUNDAN SONRA LİGDE KOLAY KAYBETMEZ”

Ben hep Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesinin Anadolu maçlarından, öncelikle de zorlu deplasmanlardan geçtiğini düşünüyorum, Hatay da bu zorlu deplasmanlardan biri. Beşiktaş’ın derbi galibiyeti üzerine kazanmaya devam edip bir seri yakalaması, özgüvenini arttırması lazım. Ben Beşiktaş’ın bundan sonra eğer daha önceki gibi büyük sakatlık problemleri yaşamazsa ligde kolay kolay puan kaybedeceğini düşünmüyorum. Hatay karşısında da eksiklerine rağmen kazanabileceğini düşünüyorum. Hatayspor’un da eski gücü, geçen seneki oyunu yok, daha zayıf bir görüntü veriyor. Zevkli, pozisyonlu, gollü bir mücadele olmasını diliyorum.

Doruk KOÇ / Duhuliye