Beşiktaş’ta yeni sezon öncesi transfer çalışmaları sürerken, Vole’de konuşan Mehmet Ertaş, siyah-beyazlıların kadro yapılanmasıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ertaş, Beşiktaş’ın eksik bölgelerinin farkında olduğunu ve yönetimin dört transfer daha yapmasını beklediğini söyledi.
Vole'de yaptığı değerlendirmelerde Beşiktaş’ın mevcut kadrosunu genel olarak başarılı bulduğunu belirten Mehmet Ertaş, siyah-beyazlıların özellikle orta saha ve hücum hattında takviyeye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Ertaş, “Beşiktaş yönetimi, başkan ve yönetim kurulu ile Önder Hoca eksiklerin neler olduğunun farkında. Oralara transfer yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bir stoper, bir orta saha, bir sağ kenar oyuncusu ve bir santrafor olmak üzere dört transfer daha yapılacak” ifadelerini kullandı.
Orta sahada aranan profil belli oldu
Mehmet Ertaş, Beşiktaş’ın orta sahada daha çok box-to-box özellikleri bulunan, tempolu ve iki ceza sahası arasında oynayabilecek bir futbolcu aradığını söyledi.
Siyah-beyazlıların Orkun Kökçü ve Salih Özcan gibi topla buluşmayı seven oyunculara sahip olduğunu belirten Ertaş, üçüncü orta saha oyuncusunun bu ikiliyi tamamlayan bir profile sahip olması gerektiğini vurguladı.
Ertaş, “İki ceza sahası arasında gidip gelebilen, topsuz da var olabilen, kendisini hissettirebilen, dripling yapabilen ve savunma arkasına koşu atabilen bir oyuncu” profilinin Beşiktaş için uygun olduğunu dile getirdi.
“Willock ve Gallagher doğru isimler”
Beşiktaş’ın orta saha gündemindeki Joe Willock ve Conor Gallagher hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ertaş, her iki oyuncuyu da beğendiğini söyledi.
Gallagher’ın kalitesine dikkat çeken Ertaş, ancak oyuncunun maliyetinin Beşiktaş açısından soru işareti oluşturabileceğini belirtti. Gallagher için yüksek bonservis ve maaş maliyetlerinin söz konusu olduğunu ifade eden Ertaş, kiralama formülünün gündeme gelebileceğini kaydetti.
Willock ve Gallagher isimlerinin Beşiktaş’ın aradığı profile uyduğunu belirten Ertaş, “İkisi de doğru isim” değerlendirmesinde bulundu.
Forvet konusunda Vlahovic öne çıkıyor
Beşiktaş’ın santrfor arayışını da değerlendiren Mehmet Ertaş, gündemdeki isimler arasında Dusan Vlahovic’i öne çıkardı.
Ertaş, Vlahovic’in hem yaşının hem de potansiyelinin Beşiktaş açısından önemli olduğunu belirtirken, bonservissiz bir oyuncu olması nedeniyle yapılacak yatırımın ileride geri dönüş sağlayabileceğine dikkat çekti.
“Vlahovic 32-33 yaşında değil. Bir sonraki transferinden bonservis bedeli elde edebileceğiniz bir oyuncu” diyen Ertaş, Beşiktaş’ın bu transfere odaklanmasını anlaşılır ve doğru bulduğunu söyledi.
“Gabriel Jesus transferine sıcak bakmıyorum”
Ertaş, Gabriel Jesus isminin de Beşiktaş için risk taşıdığını savundu. Brezilyalı oyuncunun yetenekli olduğunu kabul eden Ertaş, ancak son yıllardaki sakatlık problemlerinin önemli bir soru işareti olduğunu ifade etti.
Beşiktaş’ın ön tarafta gol yükünü taşıyacak, düzenli forma giyebilecek bir santrfora ihtiyaç duyduğunu belirten Ertaş, Gabriel Jesus’un bu açıdan riskli bir tercih olabileceğini dile getirdi.
“Salah süreci Beşiktaş’ı yavaşlattı”
Mehmet Ertaş ayrıca Beşiktaş’ın uzun süre gündeminde kalan Salah transfer sürecinin diğer transfer çalışmalarını etkilediğini söyledi.
Salah için konuşulan yüksek rakamların Beşiktaş’ın transfer piyasasındaki elini zayıflattığını savunan Ertaş, bu sürecin farklı pozisyonlardaki planlamaları da geciktirdiğini belirtti.
Ertaş, Beşiktaş yönetiminin transferlerde mali açıdan kontrollü hareket ettiğini ve yüksek bonservis bedellerine çıkılmasının beklenmediğini de sözlerine ekledi.
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (13)
@Arsa1903 aolnayaklı olacak sağ ayak mevcut fazlasıyla
Masadan kalkarak transfer yapmayacaklar yine 4ncülük için mücadele edeceğiz ama 5nci bile olamayacağız
Bugün de transfersiz geçti. Önder hocam 15 ağustos a 4 gün kaldı. 4 günde 4 transfer gelmezse taraftara ne açıklayacaksın. Acelemiz yok diye diye lig başlayacak. İlk puan kaybında taraftara kim hesap verecek.
Masadan kalkıp gidenler sizi rezil oldunuz
Beşiktaşın eksik bölgelerini ve hangi profillerde oyuncuya ihtiyaç duyduğunu sağır sultan duydu bunların bir haber değeri yok icraat varmı ondan haber verin
2 sağ açık gönderilip , bir tecrübeli bir de 23 yaş altı sağ açık alınmalı. Ndidi gönderilip bir tane çapa ön libero , bir tane oyun kurucu 8-10 numara , Mustafa gönderilip bir tane baba santrfor alınmalı. Udokai yerine sol stoper. Mümkünse Agbadu yerine bir baba sağ stoper veya Djalo yedegi.
Mahrez boşta hala iş var bu adamda, dünya Kupası 2 gol, Afrika kupası 3 gol.. Sağaçıkta bol asist yapar..
kesin 4 transfer yapar da hangi tarihe kadar, eylül 2030 mu?
Ndidi'yi satın 7 milyona yerine bedava Amrabati kiralayın(şuan ki performansı bilmiyorum) hazırda para var sezon sonu daha iyisini alırız. Fener'de çok yabancı var talisca veya Ascensi gitme ihtimali var cüzi bir kiralama bedeli üstüne bide maaş yükünden kurtulmak isteyeceklerdir. Tabii rakibe vermek istemeyebilirler ama denemekte fayda var
rize,alanya,kayseri ve göztepeden o da belki
Djalo Agbadou Emirhan gayet yeterli onları yedeklemeye 23 yaş altı sağ ayaklı bir stoper eklenmesi yeterli olur... orta saha ve forvet için piyasadaki isimlerden en uygunları FRATTESİ ve VLAHOVİÇ zaten bu ikili gelirse şampi.... deriz takıma... son olarak sağ açık kalıyor oraya da Bakayoka değil de SOULE tipi para kazandırma potansiyeli yüksek bir isim alınırsa tam olur... Ama halen diyorum acil bitirilmesi gerekenler önce frattesi sonra vlahoviç...