Avcı ile yapılan görüşme sonrasında Fikret Orman ve kurmayları takımın eski yıldızını yeniden takıma kazandırmak için harekete geçti.

Siyah-beyazlılarda yeni sezon öncesi yaşanan 8 sakatlık teknik ekibi endişeye soktu. Hali hazırda takviyeye ihtiyaçları olduğunu düşünen Abdullah Avcı talihsiz sakatlıklardan sonra yönetime raporunu sundu. Buna göre siyah-beyazlı kurmaylar 2 sezon üst üste şampiyon olan kadronun mimarlarından olan Cenk Tosun için harekete geçti.

Beşiktaş'ın devre arasından beri gündeminden düşmeyen eski golcüsü Cenk Tosun'un transferi için neredeyse tüm şartlar oluştu. Burak'ın sakatlığı ile şoka giren siyah-beyazlılar, tam bu soruna çare ararken, cumartesi günü İngiltere'den de sürpriz bir haber geldi.

'Ayrılmak istiyorsan gidebilirsin'

Everton teknik direktörü Marco Silva, Cenk Tosun'a "Bu sezon da ilk tercihim değilsin. Ayrılmak istiyorsan gidebilirsin. Gitmek istiyorsan da seni durduramam" dedi. Hem Burak'ın durumu hem de İngiliz ekibinin Cenk hakkındaki tutumunu fırsat bile siyah-beyazlı yönetim de dün düğmeye bastı.

Pazarlığı bizzat Fikret Orman yapacak

Gelen haberlere göre Everton'dan Cenk için randevu talep edildi ve bu hafta içine bir görüşme ayarlandı. Beşiktaşlı idarecilerin en geç yarın İngiltere'ye bir çıkarma yaparak 28 yaşındaki golcünün 2 sezonluğuna kiralanmasını teklif edecekleri kaydedildi. Hatta Ada'ya gidecek heyette başkan Orman'ın da yer alıp pazarlığı bizzat yapacağı ifade edildi. Yönetim, taraftarın sevgilisi Cenk Tosun'la birlikte İstanbul'a dönmek için uğraşacak.

Everton'ın milli yıldızı istememesi nedeniyle transferin uygun bir rakama bitme ihtimali bir hayli yüksek.

Cenk Beşiktaş'ta 143 mücadelede 64 gol, 13 asist yaparak ingiliz ekibi Everton'a 22 milyon euro gibi rekor bir bedelle transfer olmuştu.

Everton'da 43 maçta boy gösteren yıldız futbolcu 9 gol, 3 de asist yapma başarısı yakaladı.

Toplamda 2.217 dakika sahada kalabilen Cenk Tosun 4 kez sarı kart gördü.

Kaynak: Fotomaç