Demirkol'un öne çıkan tespitleri şöyle:

ORTA ALAN DARALDIKÇA PROBLEM OLUYOR

Beşiktaş'ın problemi ortadaki ikili. Ortadaki ikili eksik kalıyor ve özellikle savunma oynayan, oyun merkezini biraz daha geride kabul eden rakipler bu ikilinin oyun kurmasını engelliyor. Burada bir problem oluyor. Öyle olunca da iki kanat oyuncusu merkeze yaklaşıyor. Ve Beşiktaş çok dar hücum eden bir takım oluyor...  

HÜCUMU GENİŞLETİNCE FENER'İN İŞİNİ ZORLAŞTIRDILAR

Valerien Ismaël, Fenerbahçe derbisinde buna çözüm üretebildi. Yani, o alanda asla ikili kalmadılar. Ghezzal çok içe girdi. Larin çok yardımcı oldu. Böyle olunca orada bir 4'lü, hatta zaman zaman 5'li oluştu. Böylece Kenan, hatta Serdar çizgiden açılıp oyunu çok iyi genişletti. Rıdvan çok iyi genişletti. Yani açıldılar ve hücumu açabildiler. Bu da Fenerbahçe'nin işini daha da zorlaştırdı.

OYNATMAMA DEĞİL, TOP KAPIP OYUN KURDURMAMA... 

Beşiktaş'ta ne eksik kaldı diye baktığımızda... 
Liverpool yardımcı hocası, Pep Lijnders'in 4-0 kazandıkları Barcelona ŞL maç analizi var. Lijnders orada bir tanım kullanıyor. Diyor ki çok ciddi eksikliklerimizi vardı. Biz orada sadece pres yapmadık diyor. "Chasing", yaptık diyor. Yani rakibi avlamaya çalıştık diyor. Ne ne demek bu? Yani biz onları, presle oynatmama, ileri itme değil; oyun kurulumlarında topu kullanacak adama giderek, oraya basarak ayaklarından top almaya çalıştık diyor. Yani pres değil... Ayaklarına top çalma. Bir ava çıktık diyor. 

BEŞİKTAŞ'TA EKSİK KALAN NOKTA... 

Bence bu maçta Beşiktaş adına eksik kalan bu oldu. Orta sahayı çok iyi kurdular. Fenerbahçe'yi çok iyi sıkıştırdılar. Oynatmadılar. Ama Fenerbahçe savunmasını hiç zora da düşüremediler. Batshuayi, çok iyi niyetli bir oyuncu olmasına rağmen, çok çalışmasına rağmen özellikle gelen paslara hareketlenme konusunda geç kalışı ve tabi vuruş beceriksizliği nedeniyle eksik kaldı. 

FENER'İ BOZDULAR AMA TEHDİT YARATMADA EKSİK KALDILAR 

Ve Fenerbahçe'ye yaptıkları presi, "Orta sahayı kalabalık tutuyoruzu hücumda da yapabilir miyiz? Altay'ı zor durumla düşürebilir miyiz?" e dönüştürmediler.. Dolayısıyla Beşiktaş Fenerbahçe'yi bozdu. Ama Fenerbahçe karşısında bir tehdit yaratmak konusunda çok zayıf kaldı.