Beşiktaş Kulübü'nün resmi futbol okulu ünvanıyla Türkiye'nin her yerinde, hatta Avrupa'nın bazı şehirlerinde geleceğin sporcularını yetiştirmek üzere kurulan Beşiktaş futbol akademi, tartışmalı bir süreçten geçiyor.

Kulübe sporcu yetiştirirken aynı zamanda bir gelir kaynağı olan Beşiktaş futbol okulları, pandemi sürecinde yalnızca 5 ay hizmet verebilmiş, sağlık protokolleri nedeniyle yaklaşık 2 yıl faaliyet gösterememişti.

Bu süreçte futbol okulları, kulübe yapması gereken ödemeleri bile yapamaz hale gelmişti.

Önceleri direkt olarak Beşiktaş Kulübü'ne faaliyet bedeli ödeyen futbol okullarının ücretlerine yapılan büyük zam işletmeciler tarafından büyük tepki çekerken, futbol okullarından alınan bu meblağ artık direkt olarak kulübün kasasına da girmiyor.

Futbol okullarından alınan 21000 TL'lik ücret, aracı şirket tarafından 35000 TL'ye çıkarıldı.

Futbol okulu işletmecileri, pandemi döneminde hedeflenen işi yapamayan futbol okulu ücretlerine yapılan bu zammın çok fazla olduğu görüşünde birleşiyor.

Üstelik bu yeni zamlı tarifenin kulübün kasasına gelir sağlayıp sağlamadığı ise tam bir muamma.

Yönetici Fırat Fidan'a bağlı olan futbol okullarının kendisinin kurduğu bir yapıyla özelleştirilmesi, işletmecilerin tepkisini çekti.

Yurt çapında bulunan 124 Beşiktaş futbol okulundan 10'u faaliyetlerine son verirken, devam eden işletmeciler de Beşiktaş'a girdi sağladığı şüpheli olan akademilerin faaliyetlerine son verme görüşünde birleşiyor.

İşletmecileri zorlayan bir başka nokta ise diğer futbol kulüplerinin pandemi döneminde futbol okullarına sağladığı kolaylığın aksine, Beşiktaş'ın pandemi dönemine ilişkin işletim ücretini de talep etmesi.

Hem zamlı fiyatlar, hem de geçmiş dönem ücretleri akademilerin belini bükerken, futbol okullarının ortak bir kararla teker teker kapatılması dahi ihtimaller arasında.

Camianın içerisinden profesyonellerin, antrenörlerin, işletmecilerin de emek verdiği Beşiktaş futbol okulları, gelirinin nereye gittiği sorgulanan bir yapıya dönüştü.

Ayrıca okulların sporcularına tedarik ettiği malzemelerde de ciddi bir kâr marjı koyarak işletmecilerin işini daha da zorlaştırdığı edindiğimiz bilgiler arasında.

Gittikçe ağırlaşan ekonomik koşullardan dolayı futbol okullarında büyük personel azaltımına gidildiği, ebeveynlerin dahi sporcu çocuklarının gelişimi için farklı akademileri tercih etmeye başladığı öğrenildi.

Beşiktaş futbol okullarının, tamamı kulüp kasasına girecek bir gelir kalemi yaratmasına karşın neden özelleştirildiği ise merak konusu oldu.
 

 Duhuliye.com  / ÖZEL HABER

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için Duhuliye.com mobil uygulamalarını indirmek için TIKLAYIN