Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisinden galip çıkan siyah-beyazlılar, kötü gidişata son verdi. Skor üstünlüğünü ele geçiren sarı-kırmızılılar ise maçı elinde tutmayı başaramadı.

Derbi mücadelesinin ardından ortaya ilginç istatistikler de çıktı. Özellikle bazı nüanslar maçın Beşiktaş’a dönmesinde büyük etken oldu.

İşte derbide dikkat çeken notlar:

- Beşiktaş forveti Cyle Larin, Süper Lig'de 50 maç aradan sonra Galatasaray'a kafa golü atan ilk oyuncu oldu (Temmuz 2020'de Göztepe formasıyla Napoleoni).

- Alexandru Cicaldau, Süper Lig'de Aralık 2015'ten (Wesley Sneijder) bu yana Beşiktaş'a ceza sahası dışından gol atan ilk Galatasaray oyuncusu oldu.

- Cyle Larin, Süper Lig'de Ağustos 2012'den (Filip Holosko) bu yana Galatasaray'a rakip olduğu maçta iki gol atan ilk Beşiktaş oyuncusu oldu.

- Ersin Destanoğlu, Nisan 2021'deki Kasımpaşa maçının ardından Süper Lig kariyerinde ikinci kez penaltı kurtardı.

- Galatasaray'ı konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kazanan Beşiktaş, lig tarihinde rakibine karşı en uzun serisini yaşıyor.

- Sergen Yalçın, Beşiktaş tarihinde Galatasaray'ı konuk ettiği ilk iki Süper Lig maçından galip ayrılan ilk teknik direktör oldu.

- Beşiktaş'a konuk olduğu son dört Süper Lig maçından mağlup ayrılan Fatih Terim, kariyerinde ilk kez bir rakibinden üst üste dört dış saha yenilgisi aldı.

- Bu sezon ilk kez öne geçtiği bir Süper Lig maçından mağlup ayrılan Galatasaray, bu süreçte skor avantajı yakaladığı karşılaşmalarda 7 puan bıraktı.

- Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de kullandığı üç penaltının ikisini gole çeviremedi.

- Fatih Terim'in teknik direktörlük kariyerinde en fazla Süper Lig mağlubiyeti aldığı rakibi Beşiktaş. 

Opta