Faik Gürses'in Duhuliye.com'a yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"BU AÇIKLAMALAR BİRBİRİNİ KOVALARSA İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ"

"Bu açıklamalar silsile gibi birbirlerini kovalarsa bu işin içinden çıkılmaz. İki başkan da çıkamaz. Ama Sayın Ahmet Nur Çebi demişti ki, 'Ben geldiğim zaman bu harcanan paraların hesabını soracağım.' Zaten divan kurulunda da buna aksen bir takım sorular ortaya attı. 'Ben artık enerjimi Beşiktaş için harcamak istiyorum. Böyle yok çatı olayı, yok demir olayı... Biz şu anda transferlerle, Beşiktaş'ın borcuyla uğraşıyoruz. Onun dışında bir de bu borç yapılandırması... Bütün mukaveleler 5 yıl, 4 yıl, 3 yılı aşkın mukaveleler yapılmış ve bunu altından kalkamıyorsunuz' dedi. 'Çok büyük masraflar açılmış Beşiktaş'ın başına ve biz önce bunu eritmeye kalkıyoruz' dedi. Ve gerçekten doğru şeyler söyledi." 

"KIYMETLİ DAKİKALAR BÖYLE KONULARLA ZİYAN EDİLMEMELİ"

"Sonradan  öğreniyorum ki bir başka televizyon kanalında Sayın Fikret Orman'la Sayın Ahmet Nur Çebi'yi karşı karşıya getirmek için bir takım şeyler başlamış. Yani burada insanlar, iki başkanı karşı karşıya getirip, Beşiktaş'ı daha sezonun başında içeriden karıştırmaya kalkıyorlar. Beşiktaş'ın şu anda Sergen Yalçın ve yapmış olduğu transferlerle doğru yolda olduğunu ifade ediyorum. İyi bir yolda ilerliyorlar. İstenilen bütün transferler maliyetlerinin çok altında yapıldı. Çok iyi bir kadro kuruldu. Her bölgenin alternatifli, kaliteli ve her türlü sistemin altından kalkacak oyuncu grubuna sahip oldu. O bakımdan bunları konuşmak lazım. Yani böyle 'Fikret Orman zamanında bunu yaptı, Ahmet Nur Çebi bunu yapmak istiyor. Bunun hesabını soracak' gibilerinden Beşiktaş'ın böyle kıymetli dakikalarını fuzuli bir zamana dönüştürmenin anlamı yoktur diye düşünüyorum."

"YENİ MALATYASPOR KARŞISINDA GAZİANTEP BERABERLİĞİ TELAFİ EDİLECEKTİR"

"Karagümrük maçında da ifade etmiştim. Evet, Karagümrük'ü önünde pas yapma trafiğini oldukça rakibe bırakmışlardı. Ama rakibi kendi sahasında pas yapma mecburiyetinde bırakmıştı Beşiktaş. Ve herkesin gözünden kaçmış bu ince detay. O bakımdan Karagümrük'ün pek fazla Ersin Destanoğlu'nu yokladığını düşünmüyorum. Bu vesileyle hem Karagümrük maçındaki üç puan hem de oynanacak Yeni Malatyaspor maçında alınacak 3 puan Beşiktaş'ı Gaziantep Futbol Kulübü karşısında kaybettiği iki puanı telafi ettirecek düzeye gelecektir." 

"BEŞİKTAŞ DOĞRU YOLDA"

"Görüyorsunuz ilk lig puanını Beşiktaş'tan sonra Galatasaray da kaybetti. Fenerbahçe biliyorsunuz son anlarda Antalyaspor'u yenmişti. Herkesin herkesin yenebileceği bir lig cereyan ediyor. Henüz sezon başı. Çok büyük sakatlıklar oluyor. Milli takım programı işin içerisine girdi. Daha sonra Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Lig... Yani dolayısıyla çok çılgın bir lig serüveni Beşiktaş'ı ve diğer rakiplerini bekliyor. O bakımdan Beşiktaş'ın doğru yolda olduğunu, iyi transferle güzel bir yola girdiğini ifade etmek isterim."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ