İşte Aybaba’nın açıklamaları:
 
“BEŞİKTAŞ’I REHAVET İÇİNDE GÖRDÜM”
Beşiktaş Alanyaspor karşısına çıkışta bir takım olarak gelmişti. Aldığı sonuçlardan çok oynadığı oyunla bir çıkış içindeydi, bizi sevindiren buydu. Alanyaspor yenilgisi uzun lig maratonu içinde Alanyaspor’un konumuna, gücüne bakarsak kaza olarak görülebilir, anlaşılabilir bir yenilgi ancak Beşiktaşlıları bu maçta puan kaybından ziyade o yükselen oyunun yeniden düştüğünü görmek oldu bana göre. Burada büyük bir tehlike var. Beşiktaş; Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarını iyi oyunla kazandıktan sonra medyanın da etkisiyle biraz rehavete kapılmış. Sanki şampiyon olmuş gibi, ligin son haftalarındaymış gibi bir halleri vardı. Bu rehavet de Beşiktaş’a pahalıya patladı, mağlubiyeti getirdi.

“BEŞİKTAŞ’IN BU OYUNCULARDAN FAYDALANMASI GEREK” 

Alanyaspor maçında Beşiktaş’ta, baskı yaparak oynayan rakibe karşı yaratıcı oyuncu eksikliği ortaya çıktı. Yaratıcı oyuncu, üzerinde beklenti olan oyuncu denildiğinde Beşiktaş’ta akla gelen isim Adem Ljajic. Alanya deplasmanında hazır bir Adem Ljajic olsa Beşiktaş için her şey çok farklı olabilirdi. Yeteneğinin yanında aynı zamanda takımda en yüksek ücreti alan oyunculardan bir tanesi. Beşiktaş’ın artık bu Ljajic konusunu olumlu ya da olumsuz bir sonuca kavuşturması gerekiyor. Böyle bir oyuncu ya oynar ya da gider. Aynı şekilde, Vida da bu takımın en değerli oyuncularından bir tanesi. Vida mı daha iyi stoper, Welinton mu, Montero mu deseniz ben elli kere Vida’yı tercih ederim. Düşünceniz bu oyuncuları elden çıkarmak olsa bile oynatarak, parlatarak satmak durumundasınız. Gideceklerse bile Beşiktaş’ın menfaatine olacak şekilde ayrılmalarını isteriz. Aynı şekilde Dorukhan’da da bir sözleşme problemi var. Bu oyuncuların hepsi çok iyi oyuncular. Ben öncelikle bu oyuncuların Beşiktaş’a kazandırılıp burada yeniden istikrarlı bir şekilde forma giymelerini isterim. Beşiktaş’ın bu oyunculardan faydalanması gerek. 

“SERGEN YALÇIN HAKLI, ANCAK…” 

Bizim haftalardır, Beşiktaş kazanırken de dile getirdiğimiz VAR konusunu en sonunda bu hafta Sergen Yalçın da söyledi. Ülkemizde VAR’ın tartışılma sebebi takımlara göre değişen kararların olması. Hakemlerin VAR’a rağmen bir standardı yok. VAR hakemlerin işini kolaylaştırmak için kullanılan bir teknoloji, fakat onun da başında insan faktörü var. Hatalar olabiliyor. Hakemler VAR’a gidiyor, verdikleri kararın aynısını veriyorlar. Oyun duruyor, Sergen Hoca’nın dediği gibi bütün doğallığı kayboluyor. Bakın Norveç hatanın da futbolun bir faktörü olduğu düşüncesiyle VAR uygulamasını getirmedi, benim çok saygı duyduğum bir düşünce bu. Norveç gibi saygı duyulacak bir futbol ülkesi bu düşünce içindeyse bunu bir düşünmek lazım. Ofsayt pozisyonları dışında VAR’ın futbolumuza somut bir faydası olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Sergen Yalçın VAR konusunda söylediklerinde haklı ancak bunun da şöyle bir tarafı var. Sergen Hoca’nın söylediklerini yönetimin dile getirmesi lazım. Sergen Hoca büyük maçları kazanarak takımı kritik bir yerden aldı, çok iyi bir noktaya getirdi. Saha dışına çıkmaması, saha içinde kalması gerekiyor. Sen saha dışına çıkıp konuştuğun zaman saha içinde sana zarar veriyorlar. Hoca Beşiktaş’ın evladı, takımını böyle sahiplenmesi de çok doğal ancak bu konuları yönetimin dile getirmesi gerekiyor. 

“ALANYA MAĞLUBİYETİ DERS OLSUN” 

Beşiktaş bu noktadan sonra kağıt üzerinde daha kolay maçlara çıkacak. Bugüne kadar esas sıkıntıyı bu tarz maçlarda yaşadı. Kapanan takımlara karşı kilidi açmak adına özellikle hücum hattında değişiklikler görebiliriz. Alanya maçı oyunculara bu ligin bitmediğini, daha köprünün altından çok sular akacağını gösterdi. Beşiktaşlı oyuncular çalışacak, rakip kim olursa olsun aynı ciddiyetle hazırlanacaklardır. Bu ligde kolay rakip, kolay maç yok. Ligin son sırasında dediğimiz Ankaragücü, Gençlerbirliği son iki maçlarını 6 puanla kapattılar. Alanya mağlubiyeti ders olsun diyelim, Beşiktaş’ın Erzurum maçından başlayarak yeni bir seri yakalayacağını umuyorum. 

Doruk KOÇ / Duhuliye