Futbolda son 25 yılın en kötü performansının yaşanmasının sebebi olarak şark kurnazlığı ile passolig hesaplarına paralar yatırılarak maça bedel ödemeden girmeleri sağlanan malum tribün müdavimlerinin Sergen Yalçın’a dönük “hesap ver Sergen “ nidaları ile adres gösterilmeye çalışılması gözlerden kaçmamıştır.

Neyse ki yanlıştan dönülmüş bu duruma getirenlere bu durumdan çıkılmasına imkan sağlanması doğru bir karar olmuştur.

Tribünlerin bu kadar işin içerisine sokulması alışılmış durum değildir.

Göğsünde BJK arması taşıyan sakatlanmasından ötürü sedye ile taşınan sporcusuna tepki gösterilmesi kulüp örf ve adetlerine ters düşen bir durumdur ve gerçek Beşiktaşlılara yakışmaz.

Diğer güncel konulara bakacak olursak yaşananların da benzer anlayış içerisinde geliştiğini görmekteyiz.

Eski ve yeni yönetim arasında ki ve de kalbi Beşiktaş sevgisi taşıyanların takip ettiği özel amaçlı denetim incelemeleri karşılıklı olarak konu edilmektedir.

Bütün bu kulübün menfaatlerini ilgilendiren konularda ilk müdahale ve yaptırım uygulaması gereken KPMG firmasını tavsiye eden Dernek denetleme kurulundan ise hiçbir ses çıkmamaktadır.

Başkan Çebi 6 Ekim 2021 tarihinde trt spor da katıldığı bir söyleşide KPMG raporlarının pandemi nedeniyle sanki dosyalara covid 19 virüsü bulaşmış gibi aksaması, dolayısıyla gecikme sebebi gerekçesi olarak gösterme gayreti inandırıcı olmamıştır.

Bu savı önceki akşam Tele 1 tv de eski Hukuktan sorumlu yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun “Kişisel ilişkileri olmayan insanlar değiliz. Bizde neyin ne olduğunu duyuyoruz. Konular kulübe geliyor, burası olmamış yeniden hazırlayın denilerek geri gönderiliyor.

Ben bunu biliyorum pandemi bahane gösteriliyor “ açıklamasını yapmıştır.

Başkan Çebi’nin bahse konu açıklamalarının konu ile ilgili 44. dakikada ki bölümünde “incelemelerin tamamı bitti.

Yazıya alındı , bir ay içerisinde ilgili birimlere verilecek , 900 sayfa “ sözleri Şafak beyi doğrulayan bir ifadedir ve “güneşi balçıkla sıvamaya çalışmanın” boşuna gayret olduğunun ispatıdır.

Bu sözlerin tarihi 06 Ekim 2021 dir yani iki aya yaklaşan bir süredir, ama hala 25 Aralık 2021 mali kongresi işaret edilmektedir.

Bir de Ahmet N. Çebi ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu arasında ki ‘çatı danışmanlığı faturası’ ile ilgili dava Çebi’nin aleyhine sonuçlanmıştır.

TC İstanbul Anadolu 17.Asliye Hukuk Mahkemesi kararının gerekçesinde “yazının gündem de ve görünür gerçeğe uygun olduğu, iddiaların yazılış şeklinde öz ile uyumlu olduğu “ açıkça belirtilmiştir.

Ayrıca bu karara etken olan Dernek Denetleme Kurulunun mahkemeye gönderdiği cevabi yazıda “Çatı danışmanlığı konusunun Beşiktaş genel kurulunun gündeminde olduğu , dava dışı Atıf Keçeci’nin denetleme kuruluna sunduğu bilgi ve belgelerin içeriğinden ,Beşiktaş İnşaat A.Ş genel müdürü ile yapılan görüşmede çatı danışmanlığı hizmetlerinin uygulama çalışmalarından bilgisinin bulunmadığı” belirtilmiştir denmiştir.

Şimdi Denetleme kurulunun yapması gereken mahkemenin kararında etkin olan tarafımdan kendilerine gönderilen bu belgeleri niçin BJK menfaatlerini koruma ve kollama gayesiyle değerlendirmedikleri ve görev ihmali yapmalarını açıklamak zorundadırlar.

Bu kararı okumadıklarını varsayıp kendilerine gönderdim, her ne şekilde okuduktan sonra bu bizim kurulumuza atılan bir tokat deyip yüzlerinin alacağı rengi merak ediyorum.

Son 10 senenin mali yapısında ki kulübü bu borç batağına sürüklenmesinin başlıca sebebi layıkı ile denetlenmemesi, hukuken geniş yetkilere sahip olmalarına rağmen ‘iyi ilişkiler ‘ bahanesi ile özellikle iki üyesinin duyarsız kalışı ve de bir önce ki çalışma arkadaşlarının artık herkesçe bilinen son olarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun da konuşmasında bahsettiği yeni yönetime yaranmak gayesiyle kulüp gizli evraklarını dışarıya servis etmesine sessiz kalmalarının hesabını vermek zorundadırlar.

Merakla bekleyeceğiz en azından , Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun açıklamalarında konu edip belgelerini Tele 1 tv programcısına teslim ettiği, artık gizliliği kalmamış bilinen konuları ele alıp yeniden değerlendirme yapacaklar mı yoksa rüzgara uyup “25 Aralık 2021 ola hayrola” mı diyeceklerdir.

Sonrasında ise bizlere “hayrola “ demek düşecektir..

Atıf KEÇECİ /  Duhuliye.com 

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için Duhuliye.com mobil uygulamalarını indirmek için TIKLAYIN