Spor yazarları Beşiktaş gündemini yorumladı.

Mehmet Demirkol:

‘Anahtar Sergen Yalçın’da’

Sergen Yalçın doğru planla rahat kazandı. Kenardaki yokluğu takımı hiç etkilemedi. Çünkü o zaten yetkilerini devretmekten gocunmayan, iktidarı paylaşabilen liderlerden. PAOK maçındaki geçirgen orta saha bu maçta yoktu. Savunmaya yakın, mücadeleci oynadılar. Trabzon topu almayı tercih etti, herkes böyle davranmaz. Beşiktaş, topun arkasına geçip bekleyecek rakiplere karşı hangi planla oynayacak? Soru bu. Öncelikle oyuncuların bir iki gömlek yukarı çıkması şart. Llajic’in, Oğuzhan’ın güvenilir performanları her şeyi değiştirir, ancak yetmez. Beşiktaş, 11 transfer yapsa kimse hayır demez. Bu olamayacağına göre anahtar, Sergen hocanın performansında.

Cem Dizdar:

‘Savunma çok daha önemli’

Görünen en büyük sorun, santrfor. Gerçi üç ayrı tipte oyuncuları var; Larin, Umut, Güven... Bu üçlünün her biriyle değişik şablonlar uygulanabilir ama yine de bir santrfor şart. Josef de Souza katılımı, Elneny ile buldukları oyuna yaklaşacakları ihtimalini güçlendiriyor. İlk maçta net bir skor yakaladılar ama bu oyun üzerine daha çok çalışmak gerekiyor. Gelecek için önemli bir ipucu verdiler: Takım, savunma ve sabır oyununu oynayabiliyor. En büyük avantajları, Sergen Yalçın’ın yüksek kredisi ve gol iştahı. Bu sezon Beşiktaş ligin çok gol atan takımlarından biri olabilir. Ancak savunma, daha önemli.

Ali Ece:

Trabzon’daki iyi başlangıç, doğrudan Sergen Yalçın-Murat Şahin başarısı. Trabzon’un Rize’yi 4-3 yendiği maçı çok iyi analiz etmişler. O maçta savunma arasına sızarak 2 gol atan Ömür’ü, Sörloth yok ve Ekuban yerinde değilken en tehlikeli isim olan Nwakaeme’yi kademeli alan savunmasıyla durdurdular. Lens’in golündeki Dorukhan’ın asisti, karşı hücum planının başarılı bir sonucu. Beşiktaş, Trabzon’da ‘doğru oyun’u oynadı, tabii kalan maçların en az 30’unda farklı oynaması gerekebilir, bunun için de sağ bek ve santrfor transferleri bir an önce bitmeli!

Deniz Çoban:

‘Beşiktaş kan kaybetti’

Takım kalitesi, ciddi oranda düştü. Gönül, Caner, Burak, Ruiz, Rebocho, Elneny, Diaby, Boateng gitti; N’Sakala, Welinton, Mensah geldi. Takım kan kaybetti. Kulübün maddi krizi malum; bu şartlarda gidenlerin yeri doldurulabilir mi, bilinmez. Beşiktaş, Trabzon karşısına çıkıyor. Golcüsü yok, sağ beki yok, sol açığı sakat. Bu haliyle istese de rakip kaleye gidemiyor. Galibiyet; Beşiktaş’ın başarılı oyunundan çok, Trabzonspor’un oyunundan kaynaklandı. İlk şut, gol oldu. Mensah önemli kazanç ama ne varsa 37’lik Atiba’da var!

Fanatik