ŞAMPİYONLUK YARIŞI...

SORU: Ligde arka arkaya maçların oynanacağı bir maratona giriyoruz. Bu seride kalan mücadelelere de bakarsak ne olur?

BEŞİKTAŞ DIŞINDA SÜRPRİZ OLUR

ALİ GÜLTİKEN: Sakatlıklar, cezalılar ve fiziksel performanslar burada belirleyici olacak. Genel olarak baktığımızda Beşiktaş'ın büyük bir avantajı var. Oyun gücü olarak da hâlâ en iyi takım durumunda. Çok büyük hatalar yapmazsa veya ağır sakatlık süreçleriyle karşılaşmazsa Beşiktaş dışında bir takımın şampiyon olması sürpriz olur.

HAFTA İÇİNDE BELLİ OLACAK

GÜRCAN BİLGİÇ: Ligin kararı sanki hafta içi verilecek. Çünkü F.Bahçe'nin bay geçtiği seride Beşiktaş ve G.Saray, zorlu rakiplerle oynayacaklar. Maç sayıları eşitlenirken puan farkının durumu kalan haftalar için de bakış açımızı değiştirebilir. 3 maçlık seriler, G.Saray'ı zorluyor. Geçen döneme baktığımız zaman F.Bahçe ile Beşiktaş, en azından tabela üstünden çözüm buldular.

LİGDE BİR GARANTİ YOK

ÖMER ÜRÜNDÜL: Beşiktaş avantajlı durumda. Ama hiçbir şeyin bu ligde garantisi yok. En son örnek; eğer Erzurumspor ikinci yarının ilk 15 dakikasında 3 tane yüzde yüz golü kaçırmasa belki Beşiktaş bir puanı bile zor kurtarabilirdi. Bunun yanında her zaman şanssız sakatlıklar gündeme gelir, hele bir Koronavirüs durumu var. Bunların hepsini göz önüne aldığımızda büyük avantaja sahip Beşiktaş'ın da kendisini rahat hissetmemesi gerekiyor. Buna son örnek Cenk'in sakatlığı oldu. Düşme hattında da çok kritik maçlar izleyeceğiz.

BU TRAVMAYI ATLATMALILAR

SORU: Beşiktaş, Cenk Tosun'u kaybetti. Bu sakatlık Beşiktaş'ı nasıl etkileyecek? Aboubakar bu yoğunluğun altından kalkabilecek mi? 

GÜRCAN BİLGİÇ: "Aboubakar Beşiktaş için çok önemli. Sadece golü atan değil, 'golü yapan' bir oyuncu. Oynamadığı maçlarda takım çok sıkıntı çekti. Ama onun sakatlıktan nasıl döndüğünü de bilmiyoruz. Eğer formsuz-güçsüz oynarsa takımın işi kolay olmaz. Cenk'in sakatlığı sadece futbolcu için değil takım için de şok oldu. Bu travmayı da atlatmaları lazım."

TEKRAR YAPABİLECEĞİNİ GÖRECEĞİZ

ALİ GÜLTİKEN: Aboubakar bugüne kadar çok iyi geldi. Ben performans anlamında sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ama en önemli şey, sakatlığıyla ilgili bir durumun yaşanmaması. Oynama temposunda Aboubakar'ın Beşiktaş'a büyük faydası var ve bunu tekrar yapabileceğini göreceğiz.

Kaynak: Sporx