Teknik Direktör Oktay Derelioğlu, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Beşiktaş'tan teklif aldı mı? Bernard Mensah, Beşiktaş'a transfer olabilir mi? Sergen Yalçın başarılı olur mu?

Mensah, Beşiktaş için nokta atışı bir transfer olur!

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Kayserisporlu Bernard Mensah için konuşan Oktay Derelioğlu, "Mensah, Beşiktaş için nokta atışı bir transfer olur. Mensah'a talip olan başka kulüpler de var. Yabancı takımlar da Mensah'ı istiyor. Beşiktaş'ın maddi kotasını da tutturması lazım. Mensah'ın transferi kriterlere uyacak mı? Bence biraz zor. Beşiktaş, oyuncuların maaşını düşürdü ve daha da gidecek olan oyuncular var. Hangi oyuncuların gideceğini bilmek için onların önüne koyulan rakamları bilmeliyiz. Beşiktaş'ın yeni sezonda bir kotası olacak çünkü bir enkaz var. Bu enkazın kalkması kolay değil. Fikret Orman, yaktı ve yıktı. Beşiktaş büyük bir camia. Sıradan oyuncular Beşiktaş'ta oynayamaz. Doğru transfer çok önemli. Burada en önemli şey parayı doğru yere harcamak. Para çok büyük bir güç değil" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın 3. olamaması başarısızlıktır!

Sergen Yalçın'ın performansını değerlendiren Oktay Derelioğlu, "Sergen Yalçın, Beşiktaş camiası için önemli bir isim. Sergen Yalçın, Beşiktaş'a sezon ortasında geldi ve bir pandemi dönemi yaşadı. Sağlıklı bir yapı oluşamadı. Beşiktaş'ın kendi bünyesinden yetişmiş isimlere sahip çıkmalıyız. Önümüzdeki sezonda çok daha farklı bir Sergen Yalçın ve kaliteli bir Beşiktaş izleyeceğiz. Kaybedilen puanlar üzerinden yorum yapılabilir ama olumsuz olmaya gerek yok. Trabzonspor'un aldığı cezadan dolayı 3. sıra çok önemli. Kayserispor mağlubiyeti bu şansı minimuma indirdi. Şampiyonlar Ligi'ne katılım parası 20 milyon Euro. Buna gidilememesi Beşiktaş için başarısızlıktır. Sergen Yalçın'a bir kredi vermek lazım. Beşiktaş'ın 3. olamaması bir başarısızlık ancak Sergen Yalçın'ı önümüzdeki sezondan itibaren değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'ın altyapı teklifini reddettim"

Son olarak Beşiktaş'tan altyapı hocalığı için teklif aldığını belirten Oktay Derelioğlu, "Şu anda camiayla çok yakın değilim. Bu durumun sebebini kendilerine sormak lazım. Eski yönetimle hiç anlaşamazdım ancak şu anki yönetimi seviyorum. Bana karşı bir yakınlıkları yok. Beni altyapıya hoca yapmak istediler ancak ben bunu istemedim. Ben altyapının tamamen bana bırakılmasını istedim. Beşiktaş'ın genç ve dinamik antrenörleri arasında en önde gelen isimlerdenim. Ben her türlü göreve hazırım. Canları sağolsun. Bu teklif bana dolaylı yoldan geldi. Beşiktaş'ın büyükleri beni altyapıya getirmek istediler ancak ben altyapının bana bırakılmasını istedim. Ben orada birtakım izler bıraktım. Tarihi gerçekler yazar" diyerek sözlerini tamamladı.