Hayri Ülgen'in açıklamaları şöyle:

"YAPILAN YANLIŞLARIN CEZASINI İLERİDE GÖRECEĞİZ"

"Gençler konusunda Beşiktaş'ın iyi transferler yaptığını düşünenler ileride çok yanılacaktır. Başkan ve yönetime şunu söyleyeyim, eğer elinde Emirhan gibi bir oyuncu varsa istikbali olan, Rıdvan gibi eğer Avrupa'dan 3-4 kulüp istiyorsa ve bunu rahatlıkla bırakıp gönderiyorsan onun yerine alacağın oyuncuları kaç milyon Euro'ya alacaksın, nasıl monte edeceksin, nasıl satacaksın? Ama bunları elinde tutmuş olsaydın gençliğin de verdiği enerji ile daha çok oynatıp 20 milyon Euro'lara satabilirdin. Bence Emirhan konusunda da Rıdvan konusunda da Beşiktaş yönetimi yanlış yaptı. Yanlış yapmalarının cezasını da ilerleyen dönemde göreceğiz."

"BEŞİKTAŞ'IN GELECEĞİ MUM IŞIĞINA DÖNDÜRÜLÜYOR"

"Emirhan'a koydukları 4.5 milyon Euro serbest kalma bedeliyle kimse ne yapmak istediklerini anlamadı. Kusura bakmasınlar. Böyle oyuncular varken elinde, böyle oyuncuları toplayıp Beşiktaş'ın geleceğine ışık tutmak varken bence o ışık mum ışığına döndü. NEden mi? Bugün Beşiktaş'ın kadrosuna baktığınız zaman artık Beşiktaş oyuncu alacaksa gidip kiralık alıyor. Yani günü kurtaran bir Beşiktaş var. Yani bir başkanın ve yönetimin, günü kurtaran değil geleceği kurtaran işlere imza atması lazım. Ben diyorum ki bu Beşiktaş'ın bu kadar büyük bir taraftarı varken, 1-2 yıl içinde geleceği kurtaracak bir yatırımı varken neden günü kurtarıyorlar, neden gençleri başkalarına veriyorlar. Ben de futbolun 40 senedir içerisindeyim ve sadece Beşiktaş taraftarı olarak konuşuyorum. Kongre ve divan üyesiyim, bunu sorma hakkım da vardır. Beşiktaş'ın geleceği yavaş yavaş mum ışığına döndürülüyor. Ben isterim ki koskoca Beşiktaş'ın geleceği için atılımlar olması lazım. Bunun için kim ne derse dersin Rıdvan ve Emirhan'ın gitmesine gönlüm razı değil." 

"ISMAEL'İ ANLAMIYORUM, SİSTEMDEN GERİ ADIM ATMAMALI"

"Ben teknik direktör Valerien Ismael'i de anlamış değilim. Geçen sene Beşiktaş senin elindeydi. Madem üçlüyle olmuyorsa sezon kapanmadan gereğini yapman lazımdı. Sezon başlıyor sistemi değiştiriyorsun. Bir hoca kararlı olur, bir hoca masaya yumruğunu vurup icraatini yapmaya başladığı an artık ondan geri adım atmaması lazım. Geçen sene Fenerbahçe'nin durumuna bakın. Aynısı yaşandı. Bir hoca futbolcusuna göre sistem kurar. Başarılı olur ya da olmaz. Bir hoca, kararlı olmalıdır. Türk Milli Takımı'nda da aynı durum. O nedenle sistemi değiştirmesine karşıyım." 

"KAYSERİSPOR MAÇI DÖNÜM NOKTASI"

"Kayserispor maçı Beşiktaş için bir dönüm noktası olacaktır. İlk maçların günahı olmaz ama Beşiktaş bu maçı kaybederse çok günahı olacağını tecrübeli bir yorumcu olarak belirtmek isterim."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ