Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş, son bir ayda sadece 1 galibiyet alabildi. Siyah - beyazlılar bu süreçte 4 lig maçı ve 3 Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Beşiktaş bu 7 maçta 5 yenilgi, 1 beraberlik ve 1 de galibiyet alabildi.

Sadece Sivasspor’u yenebildi

Siyah - beyazlıların gerilemesi Vodafone Park’ta 3-1 öne geçtiği halde son saniyede yediği golle 3-3 berabere biten Adana Demirspor maçıyla başladı. Ardından Kartal, deplasmanda Altay’a 2-1 yenildi. 2-1’lik Demir Grup Sivasspor galibiyetiyle soluklanan Beşiktaş, milli maç arasından sonra oynadığı Medipol Başakşehir maçını ise 3-2 kaybetti. Kara Kartal böylece ağırlaşan fikstürü öncesindeki 4 lig maçında 8 puan kaybederek, büyük yara aldı.

Şampiyonlar Ligi’nde daha puanı yok

Siyah - beyazlılar 3 sezon aradan sonra katıldıkları Şampiyonlar Ligi’nde büyük umutlar besliyordu. Son katıldığında gruplardan namağlup lider çıkararak Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleştiren Beşiktaş, bu sezonsa 3 maçta da sahadan yenik ayrıldı. İlk olarak evinde Borussia Dortmund’a 2-1 yenilen Beşiktaş, deplasmanda da Ajax’a 2-0 kaybetti. Son olarak dün akşam evinde Sporting Lizbon’u ağırlayan Beşiktaş, sahadan 4-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Siyah - beyazlılar 3 maçta henüz puana ulaşamadı.

Sergen Yalçın ilk 11 bulmakta zorlandı

Beşiktaş’ın son 1 aydaki kötü gidişatında takımı neredeyse tüm as oyuncularının sakatlık yaşaması büyük etkendi. Ligdeki Altay ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Ajax maçlarında ilk 11 bulmakta zorlanan teknik direktör Sergen Yalçın, yedek kulübesine altyapı oyuncularını oturtmak zorunda kaldı. Hatta Ajax’a karşı oynatılan Berkay Vardar, siyah - beyazlı formayı ilk kez Devler Ligi’nde sırtına geçirmiş oldu.

Sakatlar iyileşti ama skorlar iyileşmedi

Medipol Başakşehir maçıyla birlikte sakatlık yaşayan bir çok oyuncu geri dönse de oyuncular henüz maç temposu ve ritmini bulamadığı için istenilen skorlara ulaşılamadı. Çifte kupalı geçen sezona da kötü girdiklerini hatırlatan Sergen Yalçın ve oyuncuları bu kayıplardan sonra yaptıkları açıklamalarda kendilerine güvenilmesi istedi her defasında taraftardan.   

Galatasaray derbisiyle başlıyor

Beşiktaş, kötü gidişatını Galatasaray derbisiyle sonlandırmak istiyor. Pazartesi günü Vodafone Park’ta oynanacak olan derbi Beşiktaş için önemli bir eşik olacak. Bu maçta alınacak sonuç siyah - beyazlıların bu sezon ligdeki kaderini olumlu veya olumsuz açıdan önemli ölçüde belirleyebilir.

1 ayda 6 kritik maç oynayacak

Kurduğu kadroyla şampiyonluğu favorisi olarak gösterilen ancak kötü günler geçiren Beşiktaş’ı bu haftadan itibaren hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde çok zorlu bir maç trafiği de bekliyor. Beşiktaş, ligde zirvedeki takımlarla karşılaşırken arada iki de Şampiyonlar Ligi maçı oynayacak. İşte Beşiktaş’ın zorlu dönemeci:

24 EKİM | Beşiktaş-Galatasaray
30 EKİM | Atakaş Hatay-Beşiktaş
3 KASIM | Sporting Lizbon-Beşiktaş
6 KASIM | Beşiktaş-Trabzonspor
20 KASIM | Aytemiz Alanyaspor-Beşiktaş
24 KASIM | Beşiktaş-Ajax

Kaynak: Ajansspor