O sezon 5 gol 17 asist yaparak adından çok söz ettiren Lens, sezon sonunda Sunderland'e geri dönmüş transfer maliyeti yüksek olduğu için sarı lacivertliler oyuncuyu kadrosuna katmak istememişti.

Başarılı performansıyla Süper Lig ekiplerinden de listesine giren Hollandalı futbolcu, Beşiktaş'la görüşmeler yapmış ve siyah beyazlılar sağ kanat oyuncusunu Sunderland'den satın alma opsiyonuyla kiralamıştı. Beşiktaş kiralık ücreti olarak Sunderland'e 1.5 milyon euro, oyuncuya da o sezon için 2.2 milyon euro ücret verileceğini açıklamıştı.

2017-18 sezonunu siyah beyazlılarda geçiren Lens, o sezon 32 maça çıkmış 4 gol 5 asistlik performansıyla bekleneni verememişti. Ama yine de o sezon sonunda Beşiktaş satın alma opsiyonunu kullanarak Sunderland'e 4 milyon 89 bin euro bonservis bedeli ödemiş ve Hollandalı'yı kadrosuna katmıştı.

2018-19 sezonu için 2 milyon 250 bin euro garanti ücret alan Jeremain Lens, bir önceki sezona nazar daha iyi performans sergiledi. 5 gol 10 asist yapan sağ kanat yine de bu performansıyla hem kulübün hem de taraftarların beklentisini karşılayamadı. 

Geçen sezon ise taraftarların adeta hedefi konumundaydı Jeremain Lens... 2019-20 sezonunda 2.3 milyon euro alacak olan futbolcu için taraftarlar bu kadar para verilmesine tepki gösterdi. Oynadığı futbolla da adeta siyah beyazlıları çileden çıkardı. 29 maça çıkan Lens, 2 gol 4 asistlik performansla oynadı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasıyla takımın başına geçen Sergen Yalçın, Lens'e geçen sezon forma şansı verdi ancak Lens, Sergen hocanın verdiği şansı iyi değerlendirmedi.

Bu sezon başında da hem Şampiyonlar Ligi elemelerindeki hem de UEFA Avrupa Ligi'ndeki oyunuyla yine hedef olan Hollandalı futbolcu için Sergen Yalçın flaş bir karar verdiklerini açıkladı. Konyaspor ile oynanan maçın öncesinde konuşan Yalçın, Jeremain Lens'i artık kadroda düşünmediklerini söyledi.

Beşiktaş'ta teknik ekibin Lens'ten vazgeçmesiyle birlikte ortaya bazı faktörler çıktı. Oyuncunun başka takıma gitmesi halinde en azından maaş yükünden kurtulmuş olunacak. Eğer oyuncu farklı bir kulübe gitmez takımda kalırsa devre arasına kadar maaş ödenecek.

Beşiktaş'ta toplamda 3 sezon forma giyen Jeremain Lens, kendisinden bekleneni veremedi ve camiayı büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Oyuncunun kadro dışı bırakılmasıyla birlikte ise bu zamana kadar toplamda ödenen 13 milyon euro adeta çöpe gitmiş oldu.