Domagoj Vida’nın sezon sonu sözleşmesinin bitmesi maaş yükünün azalmasına neden olacak. Welinton ve Montero ikilisinin de beklenen performansı verememesi nedeniyle siyah-beyazlı ekip stoper arayışına başladı. Beşiktaş’ın hedefindeki iki isim: Dan-Axel Zagadou ve Younn Zahary.

Sezon sonu sözleşmesi bitiyor

Kara Kartal, Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’un 22 yaşındaki stoperi Dan-Axel Zagadou’yu bonservis ödemeden takıma katmaya çalışıyor. Zagadou’yu 2017 yılında PSG B takımından bedelsiz olarak kadroya katan Dortmund, Fildişi Sahilli asıllı Fransız oyuncuyu kadrosunda tutmak istiyor. Alman ekibin teknik direktörü Marco Rose: “Onu uzun vadede ilk 11’de görüyorum. Büyük bir potansiyeli var onu burada tutmak istiyoruz.” demişti.

Manchester United peşinde

Geçtiğimiz haftalarda İngiliz basınında çıkan haberlere göre Manchester United oyuncunun menajeri ile bağlantıya geçti. Cristiano Ronaldo’nun dönüşü ile beklediği çıkışı yapamayan United, tıpkı Beşiktaş gibi oyuncuyu sezon sonu bedelsiz olarak katmak istiyor. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Zagadou’nun Transfermarkt’te güncel piyasa değeri 14 milyon Euro.

Önder Karaveli hayran kaldı

Siyah-beyazlıların ikinci stoper hedefi olan Cholet forması giyen Komor’lu Younn Zahary. Afrika Kupası’nda gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken 23 yaşındaki stoper sezon başında Fransa 2. Lig ekibi Caen’in sözleşmesini feshetmesiyle Fransa 3. Lig takımlarından Cholet ile sözleşme imzaladı. 23 yaşındaki stoper kulüp kariyerinde 52 resmi maçta sahaya çıktı. Bu sezon Cholet formasıyla 13 maçta görev alan Komorlu futbolcu Afrika Kupası’nda forma giydiği 4 maçta da ilk 11 başladı. Fotomaç’ın yaptığı habere göre Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Zahary’nin Afrika Kupası performansından çok etkilendi. Karaveli, Komorlar’ın son 16 turunda Kamerun ile oynadığı maçta genç stoper Zahary’nin, Aboubakar, Mouting ve Ekambi karşısında yaptıklarına hayran kaldı.