“DERBİNİN SADECE ADI VAR”

Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi bu sezon için sadece ezeli rekabetin tarihsel önemi açısından önemli, tabii taraftarların derbi maçlara yükledikleri anlam da çok farklı. Ancak bu akşamki derbi maçı genellikle olduğu gibi ligde dengeleri değiştirebilecek bir maç olmayacak. Beşiktaş bu sezon şampiyonluğa çok erken havlu attıktan sonra ne yazık ki puan kayıplarını durduramadı ve neredeyse Avrupa kupalarının da dışında kaldı. Fenerbahçe ise ikincilik yarışı veriyor ama Konyaspor’un puan kayıplarından sonra ligde ikinciliği garantiledi diyebiliriz. Bu bakımdan takımların adı ve büyüklüğü dışında pek de bir iddiası olmayan bir maç. Bu durum daha rahat bir maç olmasına imkan sağlayabilir. Bol pozisyonlu, gollü bir maç bekliyorum.

“ISMAEL ÜÇLÜDEN VAZGEÇMEYECEKTİR”

Beşiktaş’ta yakın geçmişte yaşanan teknik direktör değişikliğiyle birlikte takımın oyun anlayışında ve sisteminde de radikal değişiklikler oldu. Valerien Ismael hoca Beşiktaş’a yeni getirdiği ve oturtmaya çalıştığı bu oyun sisteminden bu derbi maçında da vazgeçmeyeceğe benziyor. Stoper bölgesinde Vida ve Montero’nun yokluklarına rağmen üçlü savunmadan farklı bir anlayış beklemiyorum. Welinton, Serdar, Necip ve Umut Meraş dörtlüsü içerisinden 3 oyuncu Beşiktaş’ın defans hattında yerlerini alacaklardır. Valerien Ismael’in haklı olarak en önemli oyuncumuz dediği Rosier’in yerinde ise daha önce sağ bekte çokça oynamışlığı bulunan, o bölgenin aşinası Atiba görev alabilir. İki takımı da ideal kadrolarıyla izleyebilecek olsak daha net tahmin ve yorumlar yapabilirdik ancak tıpkı Beşiktaş gibi Fenerbahçe’nin de önemli eksikleri var. Özellikle Crespo ve Kim’in olmaması Fenerbahçe’nin kurgusunu, oyununu olumsuz etkileyecek.

“BEŞİKTAŞ’IN İTİCİ GÜCE İHTİYACI VAR”

Fenerbahçe, özellikle İsmail Kartal’ın gelişinden sonra formunu yakaladı ve son haftalarda da en üst seviyeye çıkardı. Buna karşın Beşiktaş, Trabzonspor’un Türkiye kupasını kazanması halinde doğacak olan cılız Avrupa kupaları umuduna tutunmak durumunda. Bu maçta Beşiktaş, 40 bin taraftarının önünde sahaya çıkacak. Bu bazen baskı da olabilir ancak Beşiktaş’ın bu maçta taraftarın itici gücüne ihtiyacı var. Olumsuz bir sonuçta dahi Beşiktaş tribünlerinden olumsuz bir ses, tepki, organize bir protesto beklemiyorum. Beşiktaş taraftarı bu sezon taraftarlığın hakkını verdi, en kötü sonuçlarda dahi takımına olan desteğini sürdürdü. Sergen Yalçın puan kayıplarının üst üste geldiği haftalarda dahi hep desteklendi. Hem ligde hem Avrupa’da oldukça başarısız sonuçlara rağmen ne yönetim ne de taraftar ‘git’ dedi, Sergen Yalçın kendi isteğiyle ayrıldı. Önder Karaveli de görev süresi boyunca arkasında hep büyük bir destek hissetti. Beşiktaş taraftarı başka kitlelerin çatlak sesler çıkarabileceği noktalarda bile hep takımına olan desteğini sürdürmüş cefakar bir topluluktur. Fenerbahçe derbisinde de 40 bin taraftarının desteğini arkasında hissedecektir.

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ