Süper Lig'de 28 puanla, bir maç fazlası olan 51 puanlı Galatasaray'ın ardından 48 puanla ikinci sırada bulunan Beşiktaş'ı bay dönüşü yoğun bir maç trafiği bekliyor.

Siyah beyazlılar 24 günde tam 6 maça çıkacak. Bu maç trafiğinde kümede kalma savaşı veren Medipol Başakşehir'le biri kupa olmak üzere iki maçın yanı sıra ezeli rakibi Fenerbahçe ile de derbisi bulunuyor. 

7 günde 3 kritik maç

26 Şubat'ta Yukatel Denizlispor'u ağırlayacak olan siyah beyazlılar, 2 Mart'ta Yeni Malatyaspor deplasmanına gidecek. 4 gün sonra Gaziantepspor'u misafir edecek olan Kara Kartal, 14 Mart ile 21 Mart arasında; yani 7 günde tam 3 kritik maça çıkacak.

Siyah beyazlılar 14 Mart'ta önce lig mücadelesi için Medipol Başakşehir'e konuk olacak. Kümede kalma mücadelesi veren son şampiyona karşı zorlu bir maça çıkacak olan Beşiktaş, 16, 17 ve 18 Mart tarihlerinden birinde de Ziraat Türkiye Kupası'nda final arayacak. Ve rakip yine Başakşehir...

Derbiye Fenerbahçe'den daha yorgun çıkacak

Kupa maçından sonra siyah beyazlılar Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yi misafir edecek. Kartallar, bu maça maksimum 4 gün ara vererek çıkacak. Ezeli rakibi Fenerbahçe ise kupadan çeyrek finalde elendiği için daha fazla dinlenme şansı bularak derbiye çıkacak

Beşiktaş'ın kaderi, hem lig hem de kupada 24 gün içerisinde oynayacağı toplam 6 maçta olumlu veya olumsuz anlamda büyük ölçüde çizilebilir.

Tek yolculuk Malatya’ya

Kara Kartal’ın bu yoğun trafikte tek tesellisi maçların 5'inin İstanbul'da oynanıyor olması. Siyah beyazlılar sadece Malatya için şehirlerarası seyahat yapacak.

BEŞİKTAŞ'IN YOĞUN TRAFİĞİ
__________________________

26 Şubat Beşiktaş-Yukatel Denizlispor

2 Mart Yeni Malatyaspor-Beşiktaş

6 Mart Beşiktaş-Gaziantepspor

14 Mart Medipol Başakşehir-Beşiktaş

16-17-18 Mart Beşiktaş-Medipol Başakşehir

21 Mart Beşiktaş-Fenerbahçe
 
Kaynak: Ajansspor