Mesut Bakkal, Beşiktaş'la ilgili şunları söyledi:

Eski öğrencileriniz Welinton ve N’Sakala şimdi Beşiktaş’ta oynuyor ancak istenilen performansı henüz gösteremediler. Sosyal medyada çok eleştiriliyorlar. Siz eski öğrencileriniz için ne söylersiniz ?

Welinton’dan başlayalım. Kim iyi oynuyor ki Welinton kötü oynuyor ? öyle bakalım işe bence. Baya bir sıkıntılı durumda Beşiktaş. Hem oyun olarak ama aslında işin çok iç yüzünü bilmiyorum emin değilim ama kulüp dışında başka bir şeylerin olduğu bir mutsuzluk ve huzursuzluk var gibi.

Oyun olarak iyi değiller. Dirençli takımlara karşı direnmemeye başladı Beşiktaş. Trabzon galibiyeti aslında beni umutlandırmıştı sezon başında. Ancak sonrasında çok düştüler. Kulüp, futbolcular, hoca çeşitli polemiklere girmeye başladılar e bu da tabii ki performansı etkiliyor ama baktığınız zamanda Süper Lig’de şampiyon olabilecek iyi bir takım var ellerinde bence. İyi bir kadro olduklarını düşünüyorum

Ama Welinton bundan çok daha iyi oyuncu. Orayı kaldırabilecek bir oyuncu. Çünkü çalıştım onunla. Sergen hoca da çalıştı. İki teknik direktör çalışıp da iyi diyor. Sergen hoca da beğendi ki aldı. Çabukluğu var, başka özellikleri var. Adaptasyon sorunu yaşayabilir oraya ama adaptasyon sorunu yaşıyorsa bu futbolcu kötü demek değildir. Bu aşılabilir bir şey. Günümüzde transferlerin çoğunda yaşanabilir bu ama Welinton ve N’Sakala ile çalışmış biri olarak onlara kötü dersem eğer ben çok büyük haksızlık yapmış olurum. Çünkü iyi oyuncular olduklarını biliyorum. Bizde biraz sabırsızlık var. Her şey çok çabuk isteniyor. Biraz sabır lazım. Bence Beşiktaş’ın maddi sıkıntıları çözülünce işler daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Milliyet