Pozitif çıkan korona virüs vakaları ve sakatlar derken neredeyse idman yapacak oyuncu bulamayan Beşiktaş’ın yıllardır belalısı olan Başakşehir’i yenmesi büyük olay doğrusu. 

Geniş kadrosu, üst üste 4 lig ve fiyakalı United galibiyetiyle favori gösterilen Başakşehir’e karşı sahadaki her bir Beşiktaşlı futbolcu ekstra motiveydi. Top Başakşehir’de olsa da oyunun momentumu hep Beşiktaş’taydı. Dorukhan’ın sağ bek, Necip’in stoper performansları son derece tatmin ediciydi. Ersin’in yerine kaleye geçen Utku ise hayatının kurtarışıyla kaybettiği özgüvenini kazandı. Atiba’ya dün gece için özel bir yer açmak gerek. Beşiktaş’ın kazandığı her maçın yıldızı olan Atiba, bir gol attı, bir de Larin’e asist yaparak geceye damgasını vurdu. İkinci yarıda Guilliano ve Chadli girince Başakşehir baskı kursa da Beşiktaş 3’ü buldu. Fakat Gökhan ve Adem’in girişi Başakşehir’i cesaretlendirdi. Beşiktaş 75 dakika iyi götürdüğü oyunu terleyerek bitirse de kazandı.

Gecenin sorusu
Sergen hoca sezona sağ bekte Dorukhan’la başlamadığı için neler kaybettiğinin farkına varmış mıdır?

Maçın starı
Atiba bir attı, bir de Guti asistiyle gözlerin pasını sildi. Kanadalı Beşiktaş’ın kazandığı her maçın yıldızı zaten.

Maçın olayı
Maç 2-0’ken Utku’nun Demba Ba’nın şutunu çizgiden çıkarması. Bu kurtarış Utku’nun sezon seyrini değiştirebilir.

Kısa mesaj
Beşiktaş 3 maçlık zorlu fikstüre Başakşehir galibiyetiyle başladı. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe peşinden Alanya maçları Sergen Yalçın ve öğrencilerini bekliyor.