Gökhan Tiryaki'nin açıklamaları şöyle:

"YENİ GELİŞEN BİR PİYASA VE KENDİSİNİ TANITMASI GEREKİYOR"

"Kripto para konusuna biraz global bakmak lazım. Uluslararası ağda bu sektöre neredeyse girmeyen kalmadı. Sonuçta bu yeni gelişen bir piyasa ve bunun da kendini tanıtması gerekiyor. Bu her yeni ürün gibi. Futbol dünyası reklamı için en kolay hem de en rahat para harcayabileceğiniz bir alan. Dünyada ve Avrupa'da çoğu kulüp bu sektöre girdi. Türkiye'de zaten ilk giren Galatasaray oldu, sonra Trabzonspor girdi, Başakşehir girdi. Ardından Fenerbahçe de girdi. Samsun'la birlikte 2. Lig'e de girdi." 

"BEŞİKTAŞ KRİPTO PARA SEKTÖRÜNDEN YARARLANMASI LAZIM"

"Beşiktaş tarafına gelecek olursak, Beşiktaş'ın da buradan yararlanması gerekiyor. Konuşulan rakamlar gerçekten büyük rakamlar. Bizim zaten futbol ekonomisi açısından söylediğimiz şuydu, bu kulüplerin gelirleri, şu an geleneksel gelir dediğimiz (Maç günü gelirleri, mağaza gelirleri vs.) gelirleri çeşitlendirmek gerekiyordu. Yeni ürünler, yeni enstrünmanlar bulmak gerekiyordu. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de kripto paralar oldu. Bütün dünya bundan yararlanıyorken -ki 5-10 yıl sonra bu reklam gelirleri olmayacaktır, artık NFT ya da Facebook'un duyurduğu Meta dedikleri dünyada farklı bir boyuta gelecektir.- Beşiktaş'ın da bu piyasaya girmesi ve bu fırsattan yararlanması gerekiyor." 

"GELENEKSEL GELİRLER DIŞINDA GELİR ŞART"

"Bunu yaparken de yasal anlamda kendini zor duruma sokacak maddeler ve çekincelere bakmak gerekiyor. Bunun için de seçilecek firmanın bir uluslararası olup olmadığı, Türkiye'deki operasyonu çevirebilecek büyüklükte mi, bunları incelemek lazım. Dünyada büyük firmalar var. Tabii bir de sözleşme boyutunda Beşiktaş açısından uzun vadeli anlaşma yapılmayacağını düşünüyorum. 5-10 yıl sonra burası çok farklı bir noktaya gelir ve orada da farklı fırsatlar yaratılacaktır. Ama bence Beşiktaş kripto para alanında olmalı. Fenerbahçe ve Galatasaray bunu yapıp yüz milyonun üstünde paralar kazanıyorken rekabet etmenizi de engelleyecektir. Beşiktaş'ın bir de 500 milyonluk yıllık faiz gideri var. Zaten çeviremediğiniz ve zarar ettiğiniz bir ortam var. Bunu geleneksel gelirler dışında farklı gelirlerle döndürmek gerekiyor."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 0 PUAN ALINACAĞINI KİMSE HESAPLAMIYORDU"

"Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde 0 puan alacağını kimse hesaplamadı. Sene başında daha sert kararlar bana göre alınabilirdi. Takım bütçesi 55 milyon Euro'ya çıkarılmayıp 40 milyon Euro'da tutulabilirdi. 'Benim için finansal gerçekler budur' denilebilirdi. Ancak yönetim, 'Beşiktaş'ın marka değerini büyütüp başarıyla puanlar da alacağız' dedi. Şampiyonlar Ligi'nde her galibiyet 2.8 milyon Euro, beraberlik 1.5 milyon Euro. Galibiyet 30 milyon TL yani. Buna kâr olarak şöyle bakmak lazım, bir formadan 100 TL kazanmıyor Beşiktaş. Bugünden tabii ki transferleri eleştirmek insafsızlık olur. Sezon başında finansal gerçekleri düşünürken 'Bu transferler oldukça mutlu olmayan bir tek ben miyim?' demiştim. Çünkü ben bu açıdan bakıyordum. Bugün bakınca olumsuz tarafları var. Ancak o güne gidersek alınması gereker bazı kararlar vardı. Şampiyonlar Ligi'ndeki bir galibiyete 30 milyon TL geliri düşününce bazen o hareketleri yaparsınız."

"UZUN VADELİ PLANLAR ŞART; GELECEK SEZON..."

"Beşiktaş'ın uzun vadeli planlarını yapması lazım. Sadece 'Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne gidelim, onun için transfer yapalım' olmamalı. Gelecek sezon bütün yüklü sözleşmeler bitiyor. Uzun sözleşmeler de sona eriyor. Bu sezon 55 milyon Euro diyoruz ama sözleşmeler 11 milyon Euro'ya düşecek. Bunları gelecek sene göreceğiz. Ama Beşiktaş'ın mali anlamda düzelmesi için yukarıda konuştuğumuz gibi, yeni para kaynakları ve Şampiyonlar Ligi gibi sürekli gelirler lazım. Şampiyonlar Ligi'ne bir sene gidip 3 sene gitmeyince bütün denge bozuluyor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ