Beşiktaş, B36 Torshavn((Faroe Adaları)- St. Joseph's (Cebelitarık) eşleşmesinin galibi, OFK Titograd'(Karadağ)ın eşleşmesinin ardından tur atlayan takımla karşılaşacak.

B36 Torshavn'ı yakından tanıyalım...

B36 TOrshavn, Faroe Adaları'nın başkenti Tórshavn takımıdır. Faroe Adalarının en eski takımıdır.

Faroe Adalarının başkenti Torshavn'ın takımıdır. Ülkenin ilk futbol takımıdır. Maçlarını 5000 kişilik Gundadalur stadında oynamaktadır. Ayrıca bu stadı Faroe'nin ikinci büyük kulübu olan HB Torshavn ile beraber kullanmaktadır. Kjatan Mohr'un başkanlığını yaptığı kulüp 36 sayısını kuruluş yılı olan 1936dan almaktadır.

Avrupa Kupaları'nda tarihi boyunca 24 maç oynayan takım sadece 2 defa kazanma başarısı gösterebilmiştir. 17 maçta mağlup olurken 5 maçlarında da eşitliği bozamamışlardır. Kulüp tarihlerinde Faroe Adalarındaki başarıları dışında önemli bir başarıları bulunmamaktadır. 8 kez Faroe Adaları Premier Ligi'ni kazanan kulüp 5 kezde Faroe Adaları Kupası'nı kazandı.Bu takım UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde de Fenerbahçe ile karşılaşmış ilk maçta deplasmanda 4-0 ikinci maçta da evinde 5-0 mağlup olarak elenmiştir.

Güncel piyasa değeri 850bin Euro olan Torshavn maçlarını 5000 kapasiteli Gundadalur Stadı'nda oynuyor. Şu an liglerinde 14 maçta 25 puan toplayarak 4. sırada bulunuyorlar.

St Joseph's'i yakından tanıyalım...

Kuruluşu 1912'li yılların ortalarına dayanmaktadır. Saint Joseph's Football Club Gibraltar Premier Ligi'nde mücadele eden amatör bir futbol kulübüdür.

Maçlarını, Cebelitarık'ta bulunan diğer tüm kulüpler gibi Victoria Stadyumu'nda oynamaktadır.

Cebelitarık ekibi St Joseph's'in güncel piyasa değeri 175 Bin Euro... Maçlarını 5000 kapasiteli Victoria Stadium'da oynuyor.

Geçtiğimiz sezon Cebelitarık Premier Ligi'ni 3. sırada tamamladılar.

B36 Torshavn ekibini geçerlerse Beşiktaş'ın rakibi olacaklar.

FK Mladost Podgorica yakından tanıyalım...

FK Mladost Podgorica, Karadağ'ın en üst düzey futbol ligi olan 1. CFL'de yer alan bir futbol kulübü. 1950 yılında kuruldu.

Karadağ ekibi OFK Titograd'ın güncel piyasa değeri 2.15 Milyon €. Maçlarını 2000 kapasiteli Stadion na Stari Aerodrom'da oynuyorlar. Geçen sezon liglerini 3. sırada tamamladılar.

En pahalı oyuncusu Bosna-Hersekli Dario Tomic. 30 yaşındaki defans oyuncusunun piyasa değeri 1 milyon euro.

Takımın en golcü isimleri ise Marko Cetkovic (10 gol) ve Admir Adrovic (16 gol)

Haber Kaynağı: Fanatik