02.09.2026 - 16:57

Takip Et:

Beşiktaş kabuk değiştiriyor: İki dönemin kadrosu dağıldı

Joao Mario ile yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş’ta büyük kadro dönüşümü bir adım daha ileri taşındı. Ahmet Nur Çebi ve Hasan Arat dönemlerinde transfer edilen yüksek maliyetli oyuncuların neredeyse tamamı siyah-beyazlı takımdan ayrıldı.

Beşiktaş, son iki sezonda yalnızca kadrosunu yenilemedi, geçmiş dönemlerin oluşturduğu mali yükü de büyük ölçüde tasfiye etti. Joao Mario’nun sözleşmesinin karşılıklı anlaşmayla sona erdirilmesi, bu değişimin son halkası oldu.

Ahmet Nur Çebi döneminde kadroya katılan Alex Oxlade-Chamberlain, Jean Onana, Amir Hadziahmetovic, Arthur Masuaku, Bakhtiyor Zaynutdinov, Jackson Muleka, Onur Bulut ve Tayfur Bingöl’ün ardından Gedson Fernandes de geçen sezon kulüpten ayrılmıştı. Vincent Aboubakar, Ante Rebic, Eric Bailly, Omar Colley, Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal gibi isimlerle de daha önce yollar ayrılmıştı.

Hasan Arat döneminin yüksek bütçeli transferlerinde de benzer bir tablo ortaya çıktı. Ciro Immobile ve Gabriel Paulista’nın sözleşmeleri sona erdirilirken Rafa Silva, Benfica’ya transfer oldu. Ernest Muçi’nin satın alma hakkı Trabzonspor tarafından kullanıldı. Felix Uduokhai, Union Berlin’e gönderildi; Al-Musrati ve Joao Mario’nun sözleşmeleri ise karşılıklı anlaşmayla feshedildi.

Böylece Hasan Arat döneminde takımın omurgasını oluşturması için alınan isimlerin büyük bölümü yaklaşık iki yıl içerisinde kadrodan çıktı. O dönem transfer edilen futbolcular arasında Emirhan Topçu takımda kalırken, Ahmet Nur Çebi döneminden Milot Rashica’nın geleceği konusundaki belirsizlik sürüyor.

Ancak bu operasyonun bütün ayrılıklarında Beşiktaş’ın mali açıdan aynı sonucu aldığı söylenemez. Gedson Fernandes kulüp tarihinin rekor bedeliyle satılırken Rafa Silva ve Ernest Muçi’den de bonservis geliri elde edildi. Buna karşılık bazı oyuncularla bonservis kazanılmadan, karşılıklı sözleşme feshi yoluyla vedalaşıldı.

Serdal Adalı yönetimi, önceki iki dönemin kadrosunu büyük ölçüde dağıtırken takımı yeni transferlerle baştan şekillendirdi. Siyah-beyazlılarda artık yalnızca oyuncular değil, kadronun mali yapısı ve transfer anlayışı da değişiyor.

duhuliye.com
 

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026

YORUMLAR (20)

Acortix
02.09.2026 - 17:35

Şu iki nursuz Hasan Arat ve Ahmet Nur Çebi’nin resimlerinin arasından Başkanı çıkartın,özellikle ANÇ’nin yaptığı çöp transferleri bir ikisi dışında şükür temizlemeyi daha yeni başardık,kasaya para koy ANÇ bu vebal üzerinden hiç gitmeyecek mk

Yanıtla Beğenme (0)
Kartal
02.09.2026 - 17:33

Kulubu copluge cevirdiler.

Yanıtla Beğenme (0)
asi kartal
02.09.2026 - 17:24

son 5-6 saat aldık aldık.. yoksa ondan sonra almanın mantığı yok çünkü uefa liste bildirim son günü..

Yanıtla Beğenme (0)
Modalı Kartal
02.09.2026 - 17:23

Ben bir Beşiktaş taraftarı olarak, hakkım varsa Ahmet Nur Çebi ve Hasan Arat'a helal etmiyorum. Bunu da boşuna söylemiyorum, Kartal Yuvasına ne zaman yolum düşse, mutlaka bir şeyler alırım, bir şey bulamazsam anahtarlık alırım, yayıncı kuruluşa sırf Beşiktaş için üyeyim, bugün Beşiktaş yayıncı kuruluştan çıksın hemen üyeliğime son veririm. Yalnız işim ve esnek mesai saatlerim dolayısıyla, kombine alamıyorum. Uygun şartlar olsa onu da alırım. Arkadaş, benim Beşiktaş aşkı için harcadığım paraları siz nasıl sakat, formsuz, yaşlı demeden bu futbolculara dağıttınız? ANÇ ve Hasan Arat'ın divan üyelikleri sona ermeli, ihraç edilmeliler.

Yanıtla Beğenme (0)
Okan
02.09.2026 - 17:22

Adalı´yı seversiniz sevmezsiniz orası ayrı ama bu sene kendisi ve çalıştığı ekip gerçekten iyi işler becerdi. Yük olan transferlerden kurtulmak bi yana, hocasından futbolcusuna gerçekten hırslı yetenekli ve en önemlisi genç oyuncular transfer etti. Eskisi gibi 35 yaşında adamlar almadı. Koşan, ısıran bi kadro oluşturdu. Hocaya zaten söyleyecek söz bulamıyorum. Nazar değmesin utanmasa kendi de sahaya girip top oynayacak. Adalı Önder Özen Graf ve tüm ekibi tebrik ederim. Daha da iyi işler yapmanız ve Beşiktaşıma daha da faydalı olmanız dileğiyle!

Yanıtla Beğenme (0)
Doğrucu
02.09.2026 - 17:21

Avrupa liginde oynatamasanda yani oraya transferi yetiştiremesende lig için yani Eylül 4 ün akşamına kadar orta saha ve stoper transferi yinede yapılmalı Salihi örneğin hafta içi Avrupa kupasında oynatirsin Avrupa kupası maçlarına yazdıramadiğınıda ligde oynatırsin zaten hoca rotasyon yapan biri yani Avrupa kupalarına yetişmedi diye transfer yapmaktan vazgeçilmezleri

Yanıtla Beğenme (0)
CA
02.09.2026 - 17:20

gönderilen isimleri okurken ruhum daraldı. Yönetimin eline sağlık. Bu kadar kısa sürede bu temizlik takdir edilesi. Yeni transferlerin tamamından yüksek fayda elde etmek zor ama en azından neredeyse tamamının piyasası olmaya devam edecek.

Yanıtla Beğenme (0)
O.E Selim
02.09.2026 - 17:16

EN BÜYÜK ZARARI ÇEBİ VERMİŞTİR. SONRA ARAT

Yanıtla Beğenme (2)
ersin aykaç
02.09.2026 - 17:16

HASAN ARAT IN DEĞERİNİ BİLEMEDİNİZ!!!

Yanıtla Beğenme (25)
ersin aykaç
02.09.2026 - 17:20

@ersin aykaç Sergenin de değerini bilmediniz. Çok ararsınız

Beğenme (1)
Atilla Kaan
02.09.2026 - 17:15

Rashicadan cikin ….. Ugursuz cenabet …..

Yanıtla Beğenme (4)
Kani
02.09.2026 - 17:08

Çebi ve Hasan mahvetti Beşiktaş ı hele bu Hasan Rahmetli başkanımızı ağzına aldı seçime girdi kaçtı

Yanıtla Beğenme (1)
joeblack
02.09.2026 - 17:08

arkadaşlar biliyorum bir çok kişi karşı çıkacak ama bu kadronun bu hale gelmesinde sergen yalçının büyük emeği var orkun , cerny , agbadu , rıdvan , oh , olaitan , murillo sergen yalçın döneminde gelmiştir. bunu kimse inkaar etmesin ayrıca bir çok gereksiz futbolcudanda sergen hoca zamanında çıkılmıştır mesela en büyük örnek Muçi ! noldu fatih tekke muçi sende vardı ! niye kurtaramadı seni ? trabzonada haşırt diye geçirmiş olduk miss valla sergen hocayı sevmeyebilirsiniz ama saygısızlık yapılmaması gerekiyor net.

Yanıtla Beğenme (4)
hasan
02.09.2026 - 17:36

segenin takımından sadece orkun iyi futbolcu, onuda başkan aldı getirdi. sergene sorsa bende yok derdi orkuna...

Beğenme (0)
Truth
02.09.2026 - 17:32

Orkun'la Sergenella'nın hiçbir ilgisi yok. Diğerlerini de çürütmek üzeriydi. Kendi getirdiği adamlar ona tavır koyuyordu. Bugün Oleitan'ı takdir ediyorsak bunun tek nedeni Profesör Italiano'dur. Sergen bu takımın başına son 41 yılda gelmiş en kötü hocamsı kişidir. İstatistikler bunu söylüyor. Ole bile Sergenella'dan daha iyiydi. Derbi kazanıp Atletico'ya 4 attı. Sergenella hedef koyduğu kupada Konya'ya elenmiş kibir deryası, cahil cüheyla bir çocuktu.

Beğenme (0)
Ali
02.09.2026 - 17:31

@joeblack tamam o dönemde oldu da bunun Sergen Yalçın la ne alakası var? Serdal başkan aldı, o yolladı gene

Beğenme (0)
Hakan
02.09.2026 - 17:05

Bu ikisinin verdiği zararı Beşiktaşa kimse veremezdi, Allah'tan toparladık hale bak Çebi kimleri almış stadın önünden geçirmeyin onu Aratı konuşmuyorum bile Allah'a havale ettim onu

Yanıtla Beğenme (1)
Munch
02.09.2026 - 17:03

Baily onana rebic zaynutdinov chamberlainin transfer olduğu sezon türk futbol tarihinin en kötü transfer sezonu olabilir. Şenol hoca o sezon redmond saiss kalsın sanhez ve tadic alınsın diye bastırdı ama Çebi yedi takımı.

Yanıtla Beğenme (1)
byr
02.09.2026 - 17:02

önceki 2 karaktersiz takımı ne hale getirmişlerdi. anca toparlanabiliyor takım.

Yanıtla Beğenme (1)
gkhn
02.09.2026 - 17:01

Sergenin dediği gibi 2 transfer dönemınde hallettık cok şukur.

Yanıtla Beğenme (6)
Loki
02.09.2026 - 17:18

@gkhn ama adamların aldığı oyunculara yakın oyuncu alamadık hala yani ben çok yıldızlı sevdiğimden değil de Yıldız adayı daha güzel

Beğenme (1)
Selim
02.09.2026 - 17:08

@gkhn Bir dönem daha var bence ndidi djolo belki cerny gibi adamları gönderip daha iyilerini aldığımız an o zaman bambaşka bir takım olacak

Beğenme (1)
Cevahir
02.09.2026 - 17:01

Çok doğru isler yapılıyor rasitca ve kartali da gönderin. BEN Zkurulan kadroyu cok begendim

Yanıtla Beğenme (1)
Cevahir
02.09.2026 - 17:35

@Cevahir kartal ne sut çekebiliyor ne koyabiliyor ne pozisyon bilgisi vsr. Vasıfsız biri

Beğenme (0)
Asid
02.09.2026 - 17:12

@Cevahir Sen Kartala niye taktın. Avrupa Ligi'nde alt yapıdan yetişmiş 4 oyuncu yazma zorunluluğu var. Ayrıca 8 türk yazmak gerekiyor. 17 yaşında çocuk mu yazalım yani. Kartal orada yedek oturur. Son maç kötü oynasa da Kartal fena oyuncu değil. Yedek Türk oyuncu olarak iyi bence.

Beğenme (2)
artun
02.09.2026 - 16:59

onana transferinin can uzun transferinin emrecan uzunhan transferinin incelenmesi lazım, ilk aklıma gelenler

Yanıtla Beğenme (1)
CB istifa
02.09.2026 - 16:59

ALLAH BÜYÜKTÜR. RABBİM KORUSUN BEŞİKTAŞIMI AMİN.

Yanıtla Beğenme (0)
A.A.
02.09.2026 - 16:58

Hüseyin Yücel niye yok

Yanıtla Beğenme (3)
Asid
02.09.2026 - 17:14

@A.A. Başkanlık yaptı mı diyorsun?

Beğenme (1)