Siyah beyazlı ekipte gençler,  as kalecilerin sakatlanması veya cezalı duruma düşmesi sonucu zaman zaman forma şansı buldular. İşte on 20 sezonda Beşiktaş’ın kalesini koruyan en genç eldivenleri sizler için derledik.

Günay Güvenç

Güvenç, 22 Mart 2015'te Fenerbahçe ile oynanan derbinin devre arasında sakatlanan Tolga Zengin'in yerine oyuna girerek Beşiktaş ile ilk lig maçına çıkmış oldu. Beşiktaş, son dakika yediği golle maçı kaybetti akıllarda Güvenç’in maç sonunda döktüğü gözyaşları kaldı. Günay Güvenç o dönem 24 yaşındaydı.

Bu maçtan sonra  sezon sonuna kadar, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ta birinci kalecilik yapmaya devam etti ve sezonu 10 maçta forma giyerek tamamladı.

Cenk Gönen

21 Ağustos 2010'da Başakşehir FK ile oynanan ligin ikinci hafta maçında  ilk kez ligde Beşiktaş kalesini korudu. Beşiktaş formasını ilk kez 22 yaşında terleten Cenk siyah beyazlı formayla 60 maça çıktı.

Korcan Çelikay

18 Aralık 2009'da Bursaspor ile oynanan maçta birinci kaleci Rüştü Reçber'in 42. dakikada sakatlanması ile ikici kaleci Hakan Arıkan'ın sakatlığı nedeniyle yedekte olan Korcan oyuna girdi. Beşiktaş maçı son dakikalarda yediği iki golle maçı kaybetti. Beşiktaş’ta ilk formayı giydiğinde 22 yaşındaydı.

Erdem Köse

25 Mayıs 2007'de Kayserispor'a karşı Beşiktaş'ın kalesini koruyan kaleci, Beşiktaş kariyerindeki ilk ve tek resmi maça çıkmış oldu. Maç Beşiktaş'ın 3-0 mağlubiyetiyle bitti. Erdem Köse o sırada 17 yaşındaydı.

Ramazan Kurşunlu

2003-04 sezonu başında Beşiktaş'a transfer oldu. İlk maçına 12 Eylül 2003’te oynanan Malatyaspor karşılaşmasında çıktı. Beşiktaş’ın 3-0 galip geldi. Ramazan ilk formayı giydiğinde 22 yaşındaydı.

Fevzi Tuncay

1996-1997 sezonunu Marijan Mrmic'in yedeği olarak geçiren Fevzi ilk maçına ise 13 Eylül 1998’de Beşiktaş-Bursaspor mücadelesinde çıktı. Fevzi’nin 21 yaşında forma giydiği maç 3-3 bitti.

Utku Yuvakuran

Tolga Zengin'in sakatlığı nedeniyle 26 Ağustos 2018'de Antalyaspor ile oynanan lig maçında ilk kez Beşiktaş forması giydi. Ancak Beşiktaş maçı 3-2 kaybetti. Beşiktaş'ın Loris Karius transferi sonrası ikinci kaleci oldu.

duhuliye.com