1-Beşiktaş, Denizli’den sonra Yeni Malatya maçını da iyi oynayarak kazandı. Siyah beyazlıların kadrosu zirve yarışı için yeterli mi?

2-Beşiktaş’ta birçok şey olumlu giderken elleri belinde ısınan Ljajic ıslıklandı. Sergen Yalçın’ın Ljajic konusundaki tavrı doğru mu? 

MEHMET ASLAN:

MÜTHiŞ MÜCADELE ETMELERi ŞART

1- Beşiktaş’ın bu yarışta yer alabilmesi için her hafta ekstra oynaması ve müthiş bir mücadele sergilemesi gerekiyor. Eğri oturalım doğru konuşalım; oyuncu kalitesi ve kadro derinliği açısından Fenerbahçe’nin gerisindeler. Bu eksikliği de ancak her hafta kapasitelerinin üstüne çıkarak ve devre arasında yapabilecekleri transferlerle kapatabilirler.

SERGEN YALÇIN LJAJIC’i KAZANMAYA ÇALIŞIYOR

2- Sergen Yalçın düşüncelerini net olarak ortaya koyan bir adam. Futbolculuğu döneminde bir yıldızdı. Ve kendisinin de itiraf ettiği gibi disiplin konusunda problemliydi. Bu açıdan Ljajic konusunda söyledikleri iki kat daha değerli. Bu tavrı onu koruma ve kazanma konusunda attığı son adım. Onu kazanmaya çalışıyor. Ve bunu da açık net bir tavırla gösteriyor. İki yüzlü bir davranışla değil. Eminim bu sözleri futbolcusuna da aynı açıklıkla anlatmıştır. Ljajic anlarsa ne mutlu!

UĞUR MELEKE:

SEZONUN EN iYi BEŞiKTAŞ’I

1- Beşiktaş’ın kadrosu belki çok derin değil. Ama sahaya çıkan 11’in oynadığı oyun son derece tatmin edici. Malatya karşısında özellikle ilk 55 dakikada sezonun belki de en iyi futbolunu oynadılar. Oyunu her geçen dakika rakip yarı alana yığdılar, kaybettikleri topu geri kazanma hızları inanılmazdı. Oğuzhan-Dorukhan geri kazanma konusunda ustalık eseri verdiler. Rosier de büyük kazanç. Ama şunu da unutmamak gerek: 42 haftalık maraton için Beşiktaş’ın kadrosu yeterince derin mi, o noktada soru işaretleri var.

LJAJIC’LE AYAK TENiSi MAÇI YAPSINLAR!

2- Ben bu meselede Yalçın tarafındayım. Ljajic’in Beşiktaş’ta oynama arzusu, tutkusu, ciddiyeti hiçbir zaman yeterli seviyede olmadı. Tek başına yetenek yetmiyor. Bence Sergen Hoca’yla Murat Hoca, karşılarına Ljajic’le Mensah’ı alıp bir ayak tenisi maçı yapsınlar. Ljajic’in aklı başına gelecektir o maçtan sonra!

GÜNTEKİN ONAY:

EN AZ POZiSYON VEREN TAKIM

1- Beşiktaş Denizli’de 70 dakika, Yeni Malatya karşısında da 60 dakika çok dominant bir futbol oynadı. Süper Lig’de en az pozisyon veren 2 takımdan biri ve ayrıca rakipleri kendi ceza sahasında en az topla buluşturan takım. Kaleci ersin ve santrfor Aboubakar performanslarını bir seviye yukarı çıkartırlarsa bu takım yarışın içinde olur. Atan ve tutan iyi olmazsa bir yerlerde mutlaka takılırsınız.

OZAN SONRA SIRA LJAJIC’DE

2- Ljajıc tekrar futbola döndürülmeli. Sergen Yalçın, oyuncularıyla diyaloğu kopartmadan onları kazanmanın ve verim almanın yollarını aramalı. Geçen yıl Alanyaspor’u çalıştırırken Ozan tufan ile bunu başardı. Oğuzhan Özyakup da dönüş sinyali verdi. Sıra Adem Ljajic’de.