C Grubu'nda yer alan ve geride kalan 5 karşılaşmada hanesine puan yazdıramayan siyah beyazlı takım, Almanya'dan en az 1 puanla dönmenin planlarını yapıyor.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi kulvarı için sezon başında belirlediği hedeflerin çok uzağında kalırken, büyük bir gelir kaybı yaşadı.

Beşiktaş yönetimi, yaşadığı hayal kırıklığı sonrası Borussia Dortmund deplasmanından çıkarılacak puan veya puanların ekonomik olarak bütçeye sağlayacağı katkıyı takımla paylaşarak, motivasyonu artırmaya çalıştı. Şampiyonlar Ligi'nde takımlar galibiyet halinde 2 milyon 800 bin euro, beraberlik durumundaysa 900 bin euro başarı geliri elde ediyor.

Beşiktaş yönetimi, ayrıca sözleşmesi sezon sonu bitecek futbolcularla masaya otururken, gerek Spor Toto Süper Lig'de gerekse Şampiyonlar Ligi'nde alınan başarısız sonuçların sebeplerini sorgulamaya başladı. Futbolculara kontrat uzatma sürecinde daha fazla özverili olmaları gerektiği hatırlatılırken, ilerleyen dönemlerde alınacak sonuçların görüşmelerin akıbetini netleştireceği gelen haberler arasında.