Geçtiğimiz hafta Denizlispor maçında oynadığı etkili futbolla galibiyetin baş mimarlarından olan Adem Ljajic’in antrenmanda sakatlanıp kadro dışı kalmasının ardından sarsılan Beşiktaş, iki oyuncusunda koronavirüs saptanmasıyla ikinci şoku yaşadı.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen siyah beyazlıların galibiyet şansı düşme hattındaki rakibinden daha fazla.

İşte istatistikler...

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞANSI...

Beşiktaş, geçtiğimiz hafta Denizlispor’a karşı oyunun her bölümünde topa sahip olan, insiyatifi rakibe bırakmayan ve sadece rakip kaleyi düşünen bir futbol oynadı ve sezonun en farklı galibiyetini elde ederken oynadığı futbolla seyircisine keyif verdi. Beşiktaş kaleye 17 şut çekerken yüzde 64 oranında topa sahip oldu yüzde 91 pas başarısı gösterdi.

Bu galibiyetle moral bulan siyah beyazlılarda hedef kalan 6 maçıda kazanarak Avrupa şansını devam ettirmek. Diğer yandan sezonu 3’üncü sırada bitirmek Şampiyonlar Ligi ön elemesi anlamına gelebilir.

LİGİN EN AZ GOL ATAN TAKIMI

28 haftanın geride kaldığı Süper Lig’de 27 puanla 16. sırada olan Konyaspor ligin en az gol atan takımı olarak dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlılar şimdiye kadar 24 gol attı. Bu gollerin 18 tanesini akan oyundan  bulan Konyaspor 4 golü penaltıdan buldu. Yeşil-beyazlılar duran toptan ve kontra ataktanda 1’er kez ağları havalandırdı. Maç başı gol ortalaması ise 0.9 olan Konyaspor’un dikkat çeken bir diğer istatistiği ise 24 golün 15’ini deplasmanda atmış olmaları.

Beşiktaş’ın maç başına gol ortalaması ise 1.6, siyah beyalıların iç sahada ki maç başı ortalaması ise 1.9 olarak dikkat çekiyor.

KONYASPOR ÇOK ŞUT ÇEKİYOR, AZ GOL ATIYOR

Maç başı 12 şut atan Konya, bu şutlardan maç başı yaklaşık 1 gol çıkartıyor. Yakaladığı pozisyonları sonuçlandırmakta etkisiz olan ekip, atak yönlerinde dengeli olmakla birlikte Konyaspor’un ataklarının yüzde 41’i sağ kanattan geliyor.

BEŞİKTAŞ SAHASINDA YEMİYOR

Beşiktaş bu sezon sahasında 3 maç kaybetti 3 kerede rakipleriyle berabere kalan siyah beyazlılar sahasında az gol yiyen takımlar arasında yer alıyor. Beşiktaş şimdiye kadar Vodafone Park’ta oynadığı 14 maçta kalesinde 13 gol gördü.  Siyah beyazlılar bu istatistik ile ligin evinde en az gol yiyen 4.takımı.

BEŞİKTAŞ SOLDAN, KONYA SAĞDAN BASKILI

Ataklarının yüzde 41’ini sol kanattan gerçekleştiren Beşiktaş, rakip sahada baskı oluşturmayı tercih ediyor. Konyaspor ise yüzde 41 ile ataklarını sağ kanattan geliştiriyor.

 BEŞİKTAŞ OFSAYTA DÜŞÜYOR

Beşiktaş, Süper Lig’de en fazla ofsayta düşen takım durumunda. Özellikle iç saha istatistiğine baktığımızda maç başına 3 gol pozisyonuna ofsayt bayrağı kalkıyor. Şimdiye kadar 78 kere ofsayta düşen siyah beyazlılarda bu rakam iç sahada 44.

KIRMIZI İHTİMALİ

Beşiktaş rakibin agresif oynamasına sebep olan futbolu ile dikkat çekiyor. Beşiktaş’a karşı oynayan rakipler şimdiye kadar 83 sarı 7 kırmızı kartla cezalandırıldı. Konyaspor ise bu sezon en çok kırmızı kart ile cezalandırılan takımlardan, yeşil beyazlılar şimdiye kadar 6 kırmızı kart gördü.

Duhuliye.com ANALİZ HABER