Türkiye Futbol Federasyonu, 12 Haziran'da futbolu başlatmayı planlarken statlarda futbolcular, hakemler ve personeller için ne gibi tedbirler alındı? Beşiktaş'ta bu konunun birinci muhatabı yönetici Hakan Daltaban, açıklamalar yaptı. Beşiktaş, koronavirüs sonrası dönüşe hazır mı? İşte yanıtı... 

Hakan Daltaban: "En hazır kulüp biziz"

Beşiktaş yöneticisi Hakan Daltaban TFF'nin kendilerine şartname yolladığını ifade ederek, "Titizlikle seçilen maddeler var. Ateş ölçerler, 20 metre arayla dezenfektan, top toplayıcı çocuklara maske ve eldiven gibi istenilen tüm şartları yerine getirdik. Şu anda kulüp olarak oynamaya en hazır durumda olan biziz” diye konuştu.

Ayrıca Daltabana, stadyumda temizlik yapan kişi sayısını azalttıklarını belirtti. Siyah-beyazlı yönetici, "Stadın giderleri oluyor. 32 kişiyle temizlik yapıyorduk, bu sayıyı 18'e düşürdük. Ayda 65 bin TL avantaj sağladık" diye konuştu.

"Yönetmelikleri bekliyoruz"

Daltaban, "Kale arkası için mimari rapor verildi. Biz de ayakta seyirci için başvurumuzu yaptık. Tribün koltuklarını kaldıracağız, portatif yapacağız. UEFA maçlarında koltuklu yapmak zorundayız. Spor Bakanlığı yasa çıkardı. Onunla ilgili de yönetmelikleri beklemeliyiz" dedi.

"Çebi, Beşiktaş'a zaman, para ve sağlığını verdi"

Öte yandan siyah-beyazlı yönetici, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi için övgü dolu sözler söyledi:

"Başkanımız gündüzünü, gecesini, ailesinden aldığı zamanını ve parasını bu külübe verdiği gibi sağlığını da verdi. Zor dönemde Beşiktaş'ı yalnız bırakmadı ve topyekûn savaşıyor. Hayranlıkla izliyorum kendisini. Tüm alanlarda tasarruf dönemine girdik. Ben de kendi sorumluluklarımda kulübe zarar verecek bir hamle yapmıyorum."

Kaynak: Sözcü