İşte Metin Keçeli'nin Beşiktaş'ın son dönemde yaşadığı sıkıntılarla ilgili değerlendirmeleri:

Şafak Mahmutyazıoğulu'na fatura kesilmesi

Beşiktaş yönetimi demir aldı, parasını ödedi; beton alsa bir Beşiktaşlı'dan onun da parasını öderdi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile ilgili konuyu da buna benzer bir olay gibi görüyorum. Ondan da hukuk hizmeti alınıyor, onun bedeli ödenir. Başkasına 3'se ona 2 ödenir.

Umut Güner'in istifası

Beşiktaş gibi havalı kulüplerde havalı görevler vardır. Bu görevler çok cazip görülür. Ben niçin uzun yıllar yönetimlerde bulundum? Çünkü görev hırsım yoktu. Nereye isterlerse oraya gittim. Takımın başına git dediler, gittim. Şu işe bak dediler, baktım. Orada her şey Beşiktaş için yapılır. Düşünün Süleyman Seba döneminde onlarca iş yapıldı; arsalar, binalar... Futbol takımı haricinde dışarıda yapılan işler de kulübün menfaatine yapılan işlerdir.

Bazı arkadaşlar ise havalı görevlere geldiğinde sanıyorlar ki Beşiktaş kulübü onlar olmazsa olmaz. Fikret Orman döneminde de göze çarpan bir kaç tane iş vardır. O işi yapan arkadaşları çok kez uyarmışımdır; yapmayın böyle bu işler uzun soluklu işlerdir şeklinde.

Beşiktaş kulübüne yazık ediyorlar!

Bu konu ilk Ahmet Kavalcı'dan başladı; nasıl benden alınır da başkasına verilir bu görev ben ayrılıyorum diye. Kendim bizzat konuştum haber de gönderdim. Ama yine o bildiğini okudu ve 5 sene uzak kaldı. Neyse ki Fikret Orman ile bir arkadaşlığı vardı da tekrar geldi. Daha sonra Erdal Torunoğulları'na özellikle haber gönderdim. Arkadaş, Beşiktaş yöneticisisin, bugün Futbol sorumlusu olursun, yarın transfer sorumlusu olursun sonra kalfa taşıyan adamı olmalısın. İlla futbola ben bakarım, transfere ben bakarım olmaz ki! Ne oldu yöneticilik bitti, artık kimse hatırlamaz onu...

Şimdi Umut Güner; 'Serdar Adalı neden karışıyor' diye itiraz ediyor. Oysa sen de Erdal Torunoğlu'nun yerine geldin. Yani bu iş böyledir. Bazen geride kalacaksın başka görevleri yerine getireceksin. Başkan burada bu görevlendirmeyi yapan kişidir. Böyle yaparak kendilerine ve Beşiktaş kulübüne yazık ediyorlar.

Beşiktaş yöneticisi olarak gidip transfer yapıyorlar, milyonları konuşuyorlar sonra bu transferi ben yaptım diyorlar. Beşiktaş yöneticisi olmasan seni kim dinler? Hangi transferi kendi başına yapabilirsin. Beşiktaş yöneticisi olduğun için bu transferi yapabiliyorsun. Yöneticiler değişir, o gider diğeri gelir ama Beşiktaş kulübü her zaman en yukarıda durmayı bilir.

Duhuliye.com / Erdal Cömert