HİKAYENİN YAZARI SERGEN YALÇIN

ALİ GÜLTİKEN: Flaş bir liderliktir bu. Beşiktaş açısından zor bir sezon başlangıcı vardı. Geçen sezon oturtmuş olduğu kadroyu değiştirerek ve transferde de mecburi birkaç dokunuş ile o süreci geçiren bir takımın ilk yarının bitiminde lider olması bir başarı hikâyesi. Bu başarı hikâyesinin yazarı Sergen Yalçın. Olanı geliştirme konusunda muazzam dokunuşlar yaptı. Hem oyuncularını inandırdı hem kendisi inandı. Bunun yanına futbol zekasını ve doğru taktik seçimlerini de ekleyince ortaya lider Beşiktaş çıktı. Bu liderliğin arkasında çok da güçlü bir oyun var. Bu oyun ligi domine eder hale geldi.

EN İYİSİ BEŞİKTAŞ

ÖMER ÜRÜNDÜL: Zirve yarışındaki Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray belirli sürelerde arka arkaya beklenmedik kayıplarla devreyi bitirdi. Ama en az kaybeden Beşiktaş olduğu için lider durumda. Futbol olarak değerlendirme yaptığımda Beşiktaş en iyi futbolu oynayan takım. Hem fizik hem de saha içi kendine has oyun modeli ile. Ama daha 20 maç var, şu andan ne olacağını tahmin etmek zor.

TÜRKİYE'DE LİG KIŞIN BAŞLAR

GÜRCAN BILGIÇ: İnişli çıkışlı periyot yaşadık. Beşiktaş'la G.Saray'ın sıkıntı çektiği ilk aylarda Alanya gözdeydi. F.Bahçe dikkat çekici oynuyordu. Sonra Sergen Yalçın ile lige bambaşka hava geldi. Yarış G.Saray ile F.Bahçe arasında geçecek diye düşünürken 4 doğru transferle Beşiktaş zirveyi aldı. Türkiye'de lig kışın başlar. Pandemi ve sıkıntılı sezon başlangıcıyla çoğu takım taşlarını yerine oturtamadı. Şimdi güçlerini, limitlerini, rakiplerinin yapabileceklerini daha iyi biliyorlar.

SERGEN YALÇIN'IN ESERİ

LEVENT TÜZEMEN: Sergen Yalçın kolej havasında bir takım yarattı. Futbolcular birbirlerini severek oynuyorlar. Sergen Yalçın hiçbir oyuncusunu tartışılacak konuma getirmiyor. Futbolcular, hocalarını çok sevip saygı duyuyor, Sergen Yalçın da adaleti doğru dağıtıyor. Adaletin, sevgi ve rekabetin olduğu yerde başarı da vardır.

Kaynak: Sporx