Pandemi döneminde yaklaşık 2.5 yıldır ziyaretçilerinden uzak kalan Beşiktaş Müzesi, yeniden faaliyete geçti.

Yenilenen yapısıyla 1650 metrekarelik bir alanda misafirlerini ağırlayan Beşiktaş Müzesi, siyah beyazlı kulübün tarihinin yanı sıra, ziyaretçilerini Türkiye spor tarihine de bir yolculuğa çıkarma amacıyla kapılarını açtı.

Beşiktaş Müzesi Müdür Vekili ve Müze Koleksiyon Yöneticisi Koray Sağlam, pandemi koşullarının yarattığı zorlu günleri nispeten geride bıraktıklarını söylerken "Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Salgını nedeniyle, halk sağlığını koruma tedbirleri kapsamında ziyaretçilerimizden uzak geçirdiğimiz uzunca bir sürenin sonunda, Beşiktaş JK Müzesi olarak tekrar ziyaretçilerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk tescilli spor müzesi olan Beşiktaş JK Müzesi, çağdaş müzecilik kriterleri doğrultusunda yenilenen yapısıyla 1650 metrekarelik bir alanda, süreli ve sürekli sergileriyle misafirlerini ağırlıyor." dedi.

Müzenin yeniliklerinden de bahseden Koray Sağlam "Vodafone Park’ın Dolmabahçe yönünden, tarihi 19 Mayıs kapısından girildiğinde, klasik müzecilik anlayışının ilk elden anımsattığı tozlu rafların, obje temelli sergileme anlayışının çok ötesinde, ziyaretçisini merkeze alan, etkileşimli, engelli dostu, çocuk dostu, dijital sergilemelerin ağırlıklı olduğu bir müzede misafirlerimize eşsiz bir deneyim alanı sunuyoruz. Beşiktaş JK Müzesinde, sadece Beşiktaş JK tarihinden önemli anıları, eşsiz kupaları, yıldız isimlerimizin terlettiği formaları sergilemekle yetinmiyor, aynı zamanda Türkiye spor tarihine de bir yolculuğa çıkıyoruz. Sportif mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için en uygun koşullarda saklandığı, belgelendiği, sergilendiği bir alan olmanın yanı sıra, bulunduğu bölgenin kültürel sürekliliğin devamına katkı sunan, her kesimden ziyaretçisine eşit mesafede yaklaşan, erişilebilir, kapsayıcı bir müze olma misyonuyla çalışıyoruz. Gelecek nesillere, yarının profesyonellerine, çocuk ve gençlere örnek teşkil edecek Beşiktaş JK etik değerlerini öne çıkararak, sporun birleştirici gücünün altını çiziyoruz; sporda şiddetin önüne geçebilmek adına, centilmenliği vurgulayan sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz." diye konuştu.

Koray Sağlam, Beşiktaş Müzesi'nin sanata verdiği ağırlığın altını çizerken "Verdiğimiz uzun aranın ardından, sergilemelerimizde Beşiktaş JK’nın unutulmaz anlarını, mekanlarını, figürlerini, gol sevinçlerini fırçasıyla bir kez daha ölümsüzleştiren değerli ressamımız Nihat Evren Derman’ın eserlerinin röprodüksiyonlarıyla spor tarihimizden sayfalara, bu kez sanatsal bir yaklaşımı ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Sportif mirasımızın sanatla harmanlandığı Beşiktaş JK Müzemize bütün misafirlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Zülal Gök: "Yeni bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz"

Beşiktaş Müze ve Tarih Danışmanı Zülal Gök ise, ressam Nihat Evren Derman'ın çalışmalarına dikkat çekerken "Müzemiz 2,5 yıl aradan sonra Nisan ayında kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı. Açıldığı günden itibaren ziyaretçilerimizin gösterdiği yoğun ilgi bizi mutlu ediyor. Uzun yıllardır kulübümüze ait bir çok çalışmaya imza atan ressam Nihat Evren Derman'ın en sevilen çalışmalarının röprodüksiyonlarından derlediğimiz seçkiye müzemizde kalıcı olarak yer verdik. Önceki yıllarda da müzemizin düzenlediği çeşitli kültürel etkinliklerde yanımızda yer alan sanatçımızın çalışmaları ziyaretçilerimiz tarafından büyük beğeni topladı." dedi.


 
Gelecek dönemlerde sanat eserlerinin sayısını daha da arttıracaklarını söyleyen Zülal Gök "İlklerin kulübü olarak, müzemiz adına yeni bir ilke imza atmanın da gururunu yaşıyoruz. Gelecek dönemlerde sanat eserlerinin sayısını daha da arttırmayı arzu ediyoruz. Beşiktaşlı taraftarlarımızı ve tüm sporseverleri müzemize bekliyoruz." şeklinde konuştu.