İşte Ercan Taner'in yazısı:

Beşiktaş nasıl kazandı? Sergen Yalçın kadroyu bozmadı. İyileşenler kulübede oturdu. Geçen haftanın kazananları sahaya çıktı. Bu, oyuncuya ‘Sana güveniyorum' mesajı vermektir. Fenerbahçe'nin temposuzluğu, geriye çabuk dönememesi ve Beşiktaş'ın kanatları çok iyi kapatması, oyunun anahtarı oldu. Oyuncu değişikliklerinde Sergen Yalçın yine çok stratejik davrandı. Beşiktaş teknik ekibi, F.Bahçe'ye göre maçı daha iyi analiz etmiş ve takımı ona göre hazırlamış.

Gelelim bazı kritik rakamlara. Beşiktaş, ikinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynamasına rağmen, Fenerbahçe'den daha çok ikili mücadele kazandı. Hava toplarında üstünlük yine Beşiktaş'taydı. Top kapmada, deplasmanda oynamasına rağmen Kara Kartal, başa baş oynadı. 33 kez tehlikeli atak girişimini deplasmanda başarırsanız, zaten 3 puan sizin olur ve maçı kazanırsınız.

HAFTANIN 11’İ: Ramazan (Kasımpaşa), Özer (Denizlispor), Kana-Biyik (Gaziantep FK), Marcao (Galatasaray), Taylan (Galatasaray), Josef (Beşiktaş), Baker (Trabzonspor), Visca (Başakşehir), Halil (Göztepe), Aboubakar (Beşiktaş), Diagne (Galatasaray)

HAFTANIN FUTBOLCUSU: Aboubakar

HAFTANIN TEKNİK ADAMI: Sergen Yalçın

HAFTANIN TAKIMI: Beşiktaş