Adnan Aybaba'nın sözleri şöyle:

"BEŞİKTAŞ SERGEN HOCAYLA ÖNEMLİ BİR FUTBOL KÜLTÜRÜ YAKALADI"

"Biz hep bugünü konuşuyoruz. Gün geliyor, maçı oynuyoruz, maçtan sonra konuşuyoruz. Ama bugünü konuşmak için geçmişten planlı ve prensipli bir sistemle gelmek lazım. Çok büyütüyoruz 'İşte Dortmund takımı şöyle, bunun önünde, şunun önünde.' Onlar nasıl buralara geliyor? Bir sistemleri var. Sistemle ve planlamayla geliyor. Fakat biz maalesef, hayatımızda da yaşam şeklimizde de var; disiplin olarak da yaşam olarak da böyle bir arabesk yaşamımız var. Bunun maalesef hepimizde olması nedeniyle bu kültürle büyük arenalara yani Şampiyonlar Ligi'ne çıktığımız zaman orada büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İstikrarı sağlayamıyoruz. Ama Beşiktaş Sergen Hoca'yla önemli bir futbol kültürü yakaladı. Gözümüze hoş geliyor. İyi bir takım yaratı. Ve son yapılan transferlerle de bu takım Şampiyonlar Ligi için ideal bir takım oldu." 

"BEŞİKTAŞ İYİ OYNADI AMA..."

"Beşiktaş iyi futbol oynadı ama işte geçemediğimiz şeyler vardı. Vites ve direksiyon Dortmund'un elindeydi. Vitesi bir küçülttüler, bir büyüttüler. Bunlarla ancak bu maçlık konuşmak lazım. Bu maçı almak ya da alamamak var, puan ya da puanlar almak var. Fakat gelinen noktada Beşiktaş iyi oynadı." 

"EZİLMEYEN BİR TAKIM VARDI"

"Şu da bir gerçek ki; Vida ve Alex Teixeira olsaydı bu maç daha farklı bir şekle girebilirdi. N'Koudou'nun da yokluğu önemliydi. Çünkü senin için bunlar önemli oyuncular. Ha Dortmund'da iki tane üç tane oyuncu oldu olmadı fark etmiyor. Çünkü onlar genelde bir sistem takımı. Ama sen böyle değilsin. Sen yaratıcı gücü yüksek, maç başı patlama yapan bir takımsın. Onu da bu maçta yapabilirdi Beşiktaş. Nitekim Batshuayi fevkalade vurdu. O gol olsaydı, farklı bir yerlere gider miydi, bilemiyoruz. Ama netice olarak Şampiyonlar Ligi'nde bir ezilmeyen bir Beşiktaş vardı. Beni bu mutlu etti. Kafa kafaya çıktı topunu oynadı. Helal olsun."

"İKİ TAKIMDAN BİRİ BEŞİKTAŞ OLUR"

"Beşiktaş bu şekilde devam etsin,bu maçın da hesabını yapsın kendi içinde. İki takımdan biri Beşiktaş olur. Pes etmek yok. Beşiktaş'ın zaten ruhunda bu yok. Sergen hoca ve oyuncularda da keza. Beşiktaş hakikaten fevkalade iyi bir takım oldu. Şimdi mücadele yeniden başlıyor. Bu unutuldu. Şimdi bundan sonra iki tane rakip var; Ajax ile Sporting. Şimdi o iki rakibi de düşünerek yola çıkmak lazım. Strateji şimdi buna göre belirlenecek."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ